mamaplus

Două eleve din Florești, premiate la un concurs din Coreea de Sud

-
//
15.08.2023

Irina și Daniela Grosu, eleve la Liceul Teoretic „Miron Costin” din orașul Florești, s-au clasat pe locul II la concursul internațional dedicat dezvoltatorilor de aplicații mobile – „e-ICON World Contest”, care s-a desfășurat în Coreea de Sud. Este pentru al doilea an consecutiv când drapelul Republicii Moldova se află printre premianți.

mamaplus

„Experiența mea de anul trecut, când am obținut locul III, m-a motivat să mă străduiesc și mai mult. Sunt extrem de bucuroasă că, alături de coechipiera mea și  de profesoara Tatiana Rotari, am reușit să ne plasăm pe locul II. Această performanță mă întărește și mai mult în hotărârea mea de a deveni, în 2024, prima elevă din Republica Moldova care va aduce acasă medalia de aur. Țin să mulțumesc enorm proiectului „Tekwill în Fiecare Școală” pentru oportunitatea de a învăța domeniul care mă pasionează încă de pe băncile școlii”, a comentat Irina Grosu, elevă în clasa a XII-a, citată de către Ministerul Educației, transmite realitatea.md.

În anul 2022, Republica Moldova a participat pentru prima dată la competiția organizată de Guvernul din Coreea de Sud, iar echipa denumită „Green Energy”, compusă din cei doi elevi – Irina Grosu și Gheorghe Manolache, a adus o realizare deosebită pentru Republica Moldova, ocupând locul III la nivel internațional cu o aplicație mobilă concepută pentru combaterea obiceiurilor alimentare nesănătoase (Poor Eating Habits). Această aplicație a fost dezvoltată cu accent pe obiectivul global al „Good Health and Well Being” și furnizează utilizatorilor o listă de sarcini zilnice pentru promovarea obiceiurilor alimentare corecte.

În prezent, 50.000 de elevi din 333 de instituții de învățământ din țară studiază cel puțin una din cele 8 profesii ale viitorului, datorită parteneriatului dintre proiectul „Tekwill în Fiecare Școală” și Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova, se menționează într-un comunicat al Ministerului Educației.

Proiectul „Tekwill în Fiecare Școală” este implementat sub egida Tekwill, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării, cu suportul partenerilor externi de dezvoltare – Uniunea Europeană, Suedia, PNUD Moldova.