mamaplus

Drama unei mame care cere ajutor: Mi-au spus că fiul va rămâne paralizat

-
//
03.10.2023

Viața Elenei Sinescu s-a schimbat la 180 de grade atunci când medicii i-au spus că Alex, cel de-al cincilea copil al ei, va rămâne paralizat pentru totdeauna. Copilul are deja nouă ani, timp în care mama sa îl îngrijește și se roagă pentru viața lui.

mamaplus

Copilul este integrat în sistemul de învățământ, în clasa a doua. Cheltuielile sunt foarte mari, iar femeia, de una singură, nu prea reușește să țină piept, transmite tvn.md

Acum câțiva ani s-a împrumutat de la bancă pentru a putea crea condiții de trai mai bune în casă. Femeia a fost ajutată de mai multe ori de oameni cu inimă mare, dar acum are nevoie să facă rost de bani pentru reabilitările lunare ale lui Alex.

Potrivit mamei, inițial totul era bine, copilul creștea și se dezvolta corespunzător, iar la câteva săptămâni după ce a fost externată din maternitate, Alex a început să plângă des și fără motive. Atunci s-au gândit că micuțul trebuie botezat.

Elena Sinescu, mama lui Alex: „Sâmbătă am botezat băiețelul, în biserică tot așa una și una plângea, la cumetrie tot așa a plâns. Luni am plecat la Chișinău. N-am mai stat. Tot iată așa m-am așezat pe scaunul pe care îl aveau ei și mi-au spus că băiețelul are o boală de care nu o să se mai trateze. El o să rămână pe viață… Mi-au spus că băiețelul va fi paralizat.”

Atunci, medicii i-au spus Elenei că Alex nu va trăi mai mult de cinci ani. Aceștia l-au diagnosticat cu paralizie cerebrală, tetrapareză spastică.

„Noi de la spital am venit la trei ani. Veneam pe o zi sau două, dar venea salvarea și ne lua înapoi, uneori puteam și două ore să stau acasă. Alex a ajuns la 2,9 kg și ne-au spus că el nu poate să mai facă nimic, nu-și revine. Am venit acasă și după două zile a căzut în comă. Nouă zile a stat în comă. După ce și-a revenit mi-au spus că nu mai are nicio șansă să trăiască, să mergem acasă și să ne pregătim. Eu, ca mamă, nu am lăsat mâinile în jos. Am început a vinde oi, vaci, porci, tot ce am avut, am plătit maseuză doi ani.”

Elena spune că datorită organizațiilor care se ocupă de caritate, oamenilor cu suflet mare, dar și autorităților publice locale, ea a reușit până acum să-i asigure lui Alex condițiile care îi pot prelungi viața. Acum, însă, curele de recuperare pentru Alex sunt existențiale.

„Pe zi ne trebuie 600 de lei ca să achităm mașina care ne duce, ne așteaptă și ne aduce înapoi, nu-i așa de ușor să te duci cu un copil cu dizabilitate la rutieră sau să umbli printre lume cu el. Până anul trecut ne-am descurcat foarte bine, mai luam bani de la bancă, anul acesta nu mai pot să iau că de unde ei, trebuie să întorci. Nu pot să fac față, am nevoie și de lemne. Alex se hrănește cu mâncare din farmacie, foarte mult îmi este greu când ajung la mâncare.”

Elena este angajată în calitate de îngrijitoare la domiciliu pentru copilul ei. Banii pe care îi adună din salariu și din ajutoarele de la stat sunt prea puțini pentru a face față tuturor cheltuielilor. Cei care vor să ajute această familie o pot face folosind datele:

AGRNMD2X

MD57AG000000022594187440

Cont în lei

Sinescu Elena

SINESCU ELENA

Republica Moldova.

MD36ML0000002259A5282681

Bic MOLD2X cont în euro

Paynet +37368578994

Paynet în euro de peste hotare

Cod.IBAN  GB25CLJU04130737085757

Bic. CLJUGB21XXX

Sinescu Elena

Paynet în lei în Moldova

MD55PN005451018276997369

Bic.PNETMD2X

Sinescu Elena

Moldindconbank

5574840234170995

Sinescu Elena

Revolut +37368578994