mamaplus

Educatorii unei grădinițe din Taiwan, acuzați că au drogat copiii

-
//
21.06.2023

Educatorii unei grădinițe din Taiwan au fost acuzați de părinți că le-au drogat copiii, într-un scandal care amenință să afecteze șansele partidului de opoziție la viitoarele alegeri prezidențiale, transmite The Guardian.

mamaplus

Profesorii de la grădinița Baoren, o grădiniță privată din New Taipei, au fost acuzați că au sedat copiii cu siropuri pentru tuse care dau dependență. Poliția a lansat o investigație în această lună după ce părinții și-au exprimat îngrijorarea cu privire la copiii care prezentau simptome neobișnuite, cum ar fi schimbări de dispoziție și crampe. Opt elevi ar fi fost testați pozitiv pentru urme de fenobarbital și benzodiazepine, medicamente psihoactive, transmite digi24.ro

Se crede că simptomele copiilor sunt simptome de sevraj de la drogurile care creează dependență. Fenobarbitalul este utilizat în tratamentul epilepsiei, în timp ce benzodiazepinele sunt un tip puternic de somnifere. Nu este clar de ce medicamentele, care nu sunt ușor de procurat, au fost administrate copiilor, deși se crede că a fost din cauza proprietăților lor sedative. Unul dintre profesori este acuzat, de asemenea, că a folosit pedepse corporale asupra preșcolarilor. 

Directorul grădiniței Baoren și cinci profesori au fost arestați în așteptarea unei anchete penale. Școala a fost obligată să se închidă și să plătească o amendă de 150.000 de dolari taiwanezi (3.793 de lire sterline). Când o echipă de la The Guardian a vizitat grădinița miercuri, biroul era încă deschis, dar personalul a refuzat să comenteze situația.

Un purtător de cuvânt al Baoren a declarat prin telefon: „Nu am nimic de spus.”

Într-o declarație adresată părinților, Jidibao Education Group, compania-mamă a Baoren, a cerut scuze și a declarat că „adevărul nu a fost deocamdată clarificat”, dar a recunoscut că familiile au fost „profund afectate” de incident. Grupul a precizat că va colabora cu biroul de educație pentru a ajuta la transferul copiilor la alte grădinițe.

Primarul a fost criticat pentru modul în care administrația sa a gestionat scandalul 

Părinții s-au plâns că autoritățile au reacționat lent la plângerile lor inițiale din aprilie și mai. 

Duminică, sute de persoane au protestat în fața clădirilor guvernamentale din New Taipei, criticându-l pe primarul Hou You-yi pentru modul în care administrația sa a gestionat scandalul. În special, părinții sunt supărați pe faptul că cei mici nu au fost testați decât la 22 de zile după ce au fost exprimate primele îngrijorări. Spitalul din Taipei oferă teste de sânge gratuite pentru copiii preșcolari, potrivit BBC, dar mulți părinți se tem că este prea târziu pentru a verifica dacă copiii lor au fost afectați de presupusele medicamente. Hou este candidatul prezidențial al KMT, principalul partid de opoziție, la alegerile de anul viitor. La 9 iunie, politicienii din partea partidului de guvernământ DPP l-au acuzat pe Hou că se concentrează mai degrabă asupra campaniei sale decât asupra scandalului drogurilor, numindu-l „primar cu jumătate de normă”.

Hou a declarat că incidentul nu ar trebui să fie transformat într-o „problemă politică”.

Un sondaj realizat de Taiwan Public Opinion Foundation pe 17 iunie a arătat că mai mult de jumătate dintre oameni nu sunt mulțumiți de modul în care Hou a gestionat scandalul. Supărarea a cuprins mai multe grupuri sociale.

Lista de pe Google a grădiniței a fost, de asemenea, subiectul unor recenzii negative.