mamaplus

Elevii unui liceu din Capitală au comemorat victimele cutremurului din Turcia și Siria

-
//
10.02.2023

Stihia care s-a abătut asupra Turciei și Siriei a cutremurat o lume întreagă. Inclusiv copiii sunt zilele acestea cu gândul la miile de oameni care și-au pierdut viața, dar și la cei care au rămas fără cei dragi și fără casă. Și elevii unui liceu din capitală au arătat astăzi că sunt cu inima alături de victimele seismului. Ei au venit cu flori și scrisori, iar pentru cei mici, au adus jucării.  

mamaplus

Cu gândul la copiii din Turcia, loviți atât de crunt de stihie, elevii au adus cu ei jucării, flori, desene, scrisori și multe speranțe pentru victimele seismelor devastatoare, transmite tv8.md.

„Nu putem să vă ajutăm, dar sperăm că voi veți putea înfrânta orice obstacol cu nici o plângere și veți fi puternici, noi credem în voi”.

Profesorii spun că mulții copii au fost foarte marcați de tragedia din Turcia, astfel că tot lor le-a revenit și rolul de a găsi modalități pentru a-i consola. Una din soluții a fost de a le crea senzația elevilor că e în puterea lor să le transmită copiilor din Turcia speranțe, gânduri bune și mici surprize.  

„Copii au venit foarte emoționați, de aceea am avut discuții cu ei în limita posibilității și limita vârstei. Copilașii au venit cu mesaje în scris, cu mesaje ilustrate, au venit cu depuneri de flori, au venit cu momente de comemorare a victimelor din acest dezastru”.

Și comunitatea cetățenilor turci din Republica Moldova s-a mobilizat și îi îndeamnă pe oamenii cu inima mare să doneze lucruri de prim- ajutor pentru sinistrați, pe care să le ducă la Ambasada Turciei de la Chișinău.