Ești student? Ia-ți abonament gratuit la Biblioteca Națională, pe parcursul acestei luni

-
//
03.09.2019

Biblioteca Națională a Republicii Moldova oferă posibilitatea obținerii permisului de cititor gratuit. Oferta este disponibilă în perioada 30 august - 30 septembrie și face parte din cadrul Programului Național LECTURACENTRAL.

mamaplus

Primul beneficiar al acestei oferte a fost Traian Troenco, un tânăr originar din satul Sireț, în prezent student în Marea Britanie. Persoanele interesate se pot beneficia de ofertă la adresa strada 31 August 1989, 78A.

Biblioteca Națională a Republicii Moldova cu sediul în municipiul Chișinău, este principala bibliotecă a statului care răspunde de conservarea, valorificarea și salvgardarea moștenirii culturale scrise. Biblioteca funcționează în conformitate cu principiile directoare UNESCO referitoare la acest tip de biblioteci și este parte componentă a Bibliotecii Digitale Europene.

Biografia Bibliotecii Naționale începe la 22 august 1832, dată la care a avut loc inaugurarea Bibliotecii Publice Guberniale a Basarabiei. În prezent, Biblioteca Națională este unul din obiectivele de valoare deosebită ale patrimoniului național și prezintă tezaurul moștenirii culturale scrise și imprimate a Republicii Moldova.

Biblioteca asigură accesul publicului larg la colecțiile sale în scop de cercetare, studiu și/sau informare. Biblioteca este accesibilă tuturor cetățenilor care au atins vârsta de 14 ani.

Sursa: diez.md