Festivalul caritabil "Viața Împreună"

Festivalul caritabil "Viața Împreună"

-
//
30.10.2015

La 30 septembrie  a fost organizată   cea de a  VII-a  Ediție a Festivalului Creativ  al  copiilor surdo-orbi cu multiple dizabilități "Viața Împreună" ,  un eveniment  unic  care îmbină activitățile creative și de dezvoltare a abilităților sociale ale copiilor, pe un fundalul artis tic  ai căror protagoniști sunt chiar micii participanți , scopul  fiind  promovarea talentului, dar si  integrarea lor în societate, prin implicarea acestor  copiii  speciali in activitati artistice cu public.

Festivalul caritabil "Viața Împreună"

Organizatorii Festivalului, Asociația Obștească a Copiilor și Tinerilor cu Dizabilități Asociate "VITA", susținută de Direcția Generală  Educație, Tineret și Sport mun. Chișinău, Universitatea Pedagogică de Stat "Ion Creanga" din Chișinău, Facultatea de Arte Plastice si Design, ca întotdeauna  sau implicat cu multa stăruința să faca  programul Festivalului  foarte extins și variat. 

Festivalul caritabil "Viața Împreună"

Participantii au incantat publicul cu momente de interpretare vocala și instrumentala,  dansuri moderne si populare, de asemenea, prezentarea de moda a doua colecții de costume  al  absolventelor de la Universitatea Pedagogică cu participarea elevilor  de la  Instituțiile Specializate din Moldova pentru copii cu multiple dizabilități, intrepreți de muzica ușoară și populară,  stele pop într-un duet cu copii speciali din Moldova, membri ai Festivalului Internațional "Bastonul Alb", organizat de renumita cîntareață  Diana Gurtskaya.

Festivalul caritabil "Viața Împreună"

La Festival au participat și doi studenți multi-premianți  de la Complexului Pilot de Pedagogie Curativă „Orfeu”, Constantin Beschieru, câștigător al Festivalului Internațional "Slavianskii Bazar" -2015, și Dorin Pahomi, laureat  al Festivalului Internațional "Plai Natal".

O bună tradiție a festivalului a fost expoziția de tablouri și  licitația  la  care ca  lot a fost prezentate  10  păpuși exluzive VITA,  acestea  păstrează dragostea și căldura mâinilor acestor  copii  care  știu  in mod  deosebit  ce inseamna frumos și cit  de  prețiosa este  oportunitatea  de a crea ceva cu propriile mâini. În acest an, grijulii proprietari al păpușilor au devenit Aquaterra Wellness și Spa Club, Art Studio Picaso, Eldorado Terra, Vita Deeva și Asociatia Dianei Gurtskaya , care este un prieten loial al Asociației  VITA.

Festivalul caritabil "Viața Împreună"

Desigur, unul din  momentele-cheie și  cel mai mult  așteptat, a devenit  Sarbatoarea Copiilor, cu gustări și dulciuri oferite de partenerii noștri  , fără de care este dificil să ne imaginăm o copilărie fericită, și care în această seară a permis să strălucească zâmbetele  luminoase  ale copiilor cu posibilitati limitate, care de multe ori ințeleg  cit de neprețuita este  această atenție și grija.

Valentina  Lebedeva, fondatorul Asociatiei  VITA: "Vreau să mulțumesc tuturor celor ce au contribuit la acest nou succes, prietenilor și partenerilor al Asociației VITA, în mod deosebit RadissonBlu pentru gazduirea acestui eveniment  (colaborarea 13 ani), fără ei nu ar fi fost posibilă organizarea acestui eveniment, dar si pentru masa dulce pe care au pregătit-o pentru astăzi, datorită  căruia  reușim să atragem atenția asupra nevoilor și succeselor  copiilor surdo-orbi cu multiple dizabilități și pentru a promova integrarea lor cu succes în societatea modernă".

Festivalul caritabil "Viața Împreună"

Festivalul caritabil "Viața Împreună"

Festivalul caritabil "Viața Împreună"