mamaplus

Filat, despre relația cu fiul și banii lui: Avem o comunicare foarte slabă

-
//
18.07.2023

Banii confiscați de la Luca Filat nu au nicio legătură cu R. Moldova, iar faptul că aceștia au fost predați autorităților de la Chișinău, este un gest din partea Marii Britanii.

mamaplus

Despre aceasta a declarat tatăl tânărului, Vlad Filat, transmite Știri.md.

„Decizia a fost luată de judecata din Marea Britanie. Toată această situație nu are niciun caracter penal. În Marea Britanie este o lege, în momentul în care ai bani, trebuie să demonstrezi totul până la ultimul cent proveniența. În cazul lui, el nu a reușit să facă această dovadă. 

Asta nu înseamnă că banii sunt ilegali. Nu a avut atenția, nu a știut, deja el să explice. Era vorba de mulți bani, el nu a reușit să facă dovadă pentru suma ceea. Acei bani nu au nicio legătură cu R. Moldova și nicio legătură cu mine. O spun cu toată fermitatea. Mai mult ca atât nici autoritățile britanice nu au constatat legătura cu R. Moldova.

Faptul ca Marea Britanie a decis ca banii respectivi, fiind a unui cetățean moldovean să fie trimiși în R. Moldova nu înseamnă că ei de aici au plecat, este un gest. Modul în care totul a fost gestionat... că au venit bani, s-au dat pentru asistenți. Până la urmă bani de la un student, dar eu aș fi mulțumit dacă se aduceau bani de la Plahotniuc și Șor”, a spus Filat.

Întrebat de unde un student a obținut sume enorme de bani pe care nu a avut capacitate să le declare, Filat a spus că „Luca are un sistem relațional foarte bun. Cel mai important lucru din viața este faptul că am asigurat cu studii foarte bune copiii mei cei mai mari. Luca este într-un cerc de oameni foarte influenți din întreaga lume și face bisiness, nu întrebați ce face, noi suntem într-o comunicare foarte slabă”.