mamaplus

A fost găsit vinovatul! Primarul satului Boldurești, încătușat pentru că a tamponat mortal copilul de 14 ani

-
//
21.02.2024

Primarul localității Boldurești, raionul Nisporeni, satul unde a fost tamponat mortal un copil de 14 ani, este șoferul care a produs accidentul și a fugit de la fața locului, lăsând minorul acolo.

mamaplus

Potrivit oamenilor legii, bărbatul a fugit după ce a provocat accidentul și a încercat să ascundă urmele impactului. Mai mult de atât, primarul se afla la volanul mașinii de serviciu.

Bărbatul a fost reținut în dimineața zilei de 21 februarie, în jurul orei 07:00.

„La 19 februarie, în localitatea Boldurești din raionul Nisporeni, un copil de 14 ani a fost tamponat mortal de o mașină, iar șoferul a fugit de la fața locului, lăsând minorul acolo.

Ofițerii INI, cei ai INSP și ai Direcției de Poliție Chișinău au fost ridicați imediat pe alarmă și în tot acest timp au întreprins o serie de măsuri speciale de investigație și de urmărire penală pentru a identifica, localiza și reține suspectul. Bărbatul a încercat în toată această perioadă să ducă în eroare de nenumărate ori Poliția pentru a se eschiva de la răspundere. În prima fază acesta a montat plăcuța cu numărul de înmatriculare pe o mașină de marcă identică celei implicate în accident (o Dacia Duster de culoare albă).

Mașina a fost anunțată în orientare, iar suspectul a deconectat telefonul și nu s-a prezentat nici la domiciliu și nici la locul de muncă. Aseară, în jurul orei 22:00, acesta a înscenat un accident rutier cu implicarea mașinii deteriorate, pentru a ascunde urmele accidentului în care a fost tamponat copilul”, se arată în comunicatul Inspectoratului General al Poliției (IGP).

Poliția continuă investigațiile, inclusiv cele în care este vizat un cerc de suspecți care au ajutat bărbatul care a comis infracțiunea la eschivarea de la pedeapsă și l-au ajutat să pună în aplicare toate acțiunile menite să ducă în eroare oamenii legii.

Pe caz a fost pornită o cauză penală care se află în gestiunea procurorilor din Chișinău.

sursa