mamaplus

La Râșcani a fost deschisă o grupă creșă. Câți copii o frecventează

-
//
18.04.2024

25 de copii deja frecventează Grădinița – creșă din Râșcani.

mamaplus

Valentina Moscalu, managera Grădiniței Creșe Nr.10, Râșcani: „La inițiativa primăriei orașului Rîșcani, în decembrie 2023 – ianuarie 2024, am beneficiat de un suport de grant din partea Street Child, este un ONG din Marea Britanie, în colaborare cu partenerii noștri din Republica Moldova, Ministerul Muncii, Institutul național de intervenție timpurie în copilărie. A fost un beneficiu pentru instituție. Am renovat un spațiu a unei săli de grupă, care include dormitor, sala de ocupație, hol, antreu, veceu. La moment această grupă este populată de 25 de copii de 1-3 ani și mai avem solicitări. Mai avem încă 18-19 cereri”, menționează managera Grădiniței Creșe, transmite tvn.md.

Denis Țurcanu, viceprimar or. Râșcani: „Primăria Râșcani, împreună cu administrația instituției, am depus un efort semnificativ în renovarea acestei noi grupe. Mă refer la întrebările organizatorice care au necesitat. În timp record de o lună să fie efectuat un volum foarte mare de lucrări pentru a renova această grupă creșă. Din fericire am văzut că părinții sunt foarte entuziasmați de acest lucru, deoarece pot să-și dea odraslele în niște condiții de educație timpurie foarte bune.”

Educația la nivel european este o prioritate a Guvernului

Alexei Buzu,  Ministrul Muncii și Protecției Sociale: „Acest Guvern are un angajament ferm de a ne integra în Uniunea Europeană. Iar pentru noi, integrarea în UE înseamnă să aducem Europa aici. Asta înseamnă în mod practic creșe la nivel european, grădinițe la nivel european, infrastructură, servicii. Am văzut că putem să mobilizăm resurse pentru a avea aceste creșe model. Noi am preconizat mai multe resurse în acest an pentru a extinde grupele de creșă din toată țara.”

Grădinița este frecventată de 170 de copii, iar capacitatea maximă a instituției este de 290 de copii.