Leonid Agutin: "Demult aș fi murit fără Angelica mea"

Leonid Agutin: "Demult aș fi murit fără Angelica mea"

-
//
18.07.2014

Anul acesta cel mai mare romantic al muzicii pop din Rusia, Leonid Agutin a împlinit vârsta de 46 de ani. Vă oferim cele mai interesante 10 detalii din viața cântărețului.

Leonid Agutin: "Demult aș fi murit fără Angelica mea"

1. Nu ține minte la ce a visat în copilărie. ”Nu țin minte ce visuri am avut în copilărie. Mama spune, că vroiam să devin cizmar. Cu siguranță nu un băiat desculț. Însă cît mă țin minte, întotdeauna evoluam în fața oamenilor. Din copilărie am exclus pentru mine cariera lui Meyerhold și Tabakov, apoi cea a lui Herbie Hancock și Al Di Meola, după care pe a lui Rostropovich și Spivakov, și dacă nu inventam acest personaj (Leonid Agutin, melodiile pentru care nu mi-e rușine), nu aș fi avut o ocupație”.

2. Mama a fost împotriva profesiei, pe care a ales-o fiul. ”Mama nu dorea să devin muzician. Asta pentru că tatăl meu a lucrat administrator în mai multe colective muzicale renumite ”Poiușie serdța”, ”Golubîe ghitarî”, ”Pesnearî” și ea a văzut viața de artist de după culise. Într-un cuvânt, orice mamă nu i-ar fi dorit o astfel de meserie fiului ei”.

3. Adoră sportul și vânătoarea. ”Joc tenis, îmi place să merg pe bicicletă, biliard –ul este mai degrabă un sport de noapte, pe care să-l practici cu un pahar de cognac. Îmi place vânătoarea, sunt polițist de frontieră – împușc bine, soția însă nu-mi permite. Ultima dată în Slovacia am împușcat un mistreț. L-am adus acasă iar întreaga familie a mâncat două săptămâni din el. ”

4. Încercarea de a se despărți de soție după un scandal de proporții a suferit eșec. ”Am putut trăi unul fără de altul doar două zile. Eu cu Angelica suntem foarte apropiați pentru a putea pune capăt relației atât de simplu”.

Leonid Agutin: "Demult aș fi murit fără Angelica mea"

5. Manifestă interes față de politică . ”Îmi place istoria, citesc foarte  mult, și credeam că pricep ceva, inclusiv în istoria nouă a țării noastre. Mai ales, că țin minte ultimii 20 de ani ai Uniunii Sovietice. Acum însă, reiese că nu înțelegeam nimic. Toate mișcările geopolitice întotdeauna au fost percepute ca atare, și eram mai mult interesat de căminul studențesc, cântece, dansuri etc. Nu am avut nici familie, nici copii și nici o responsabilitate. Acum, desigur, ne facem mai multe griji, discutăm cu soția permanent despre politică, uneori chiar ne certăm”.

6. A împărțit responsabilitățile casnice. ”de ordinea în casă – eu sunt responsabil, iar Angelica – la bucătărie. Acolo este o ordine perfectă. Ea reușește să gătească totul înainte de concert (probabil și-au lăsat amprenta rădăcinile ucrainești) așa cum îmi place mie. Ceea ce ține de haine – dimpotrivă. Angelica le aruncă peste tot, iar eu le strâng, le spăl. Această ocupație mă liniștește.  Nu-mi place când hainele sunt aruncate prin toată casa. Știți, în cadrul turneelor uneori mă simt atât de singuratic, în special când văd în camera de baie doar trei sticluțe cu șampon. Nu-mi ajung toate aceste sticluțe și borcănașe ale soției. Îmi plac toate aceste mărunțișuri ale femeilor. Este o dovadă în plus că ai o femeie alături”.

Leonid Agutin: "Demult aș fi murit fără Angelica mea"

7. La fel ca și soția suferă de agorafobie. ”Ambii suferim de agorafobie – avem frică de spații largi. În cazul meu, fobia este mai mare. Nu pot schimba lucrurile! Și asta luând în calcul profesia mea?! De asemenea, nu-mi plac locurile aglomerate și avioanele, însă ambele sunt părți componente ale vieții mele”.

8. Se consideră un bărbat ținut sub papuc. ”Într-o manieră ușoară și calmă, soția m-a pus pe lanț. Însă am acceptat acest lucru cu cea mai mare plăcere. Da, sunt ținut sub papuc și vă spun, că nu mă deranjează deloc: îmi respect prea mult soția, pentru ca să fiu deranjat de acest lucru. Eu demult aș fi murit fără de Angelica mea! De aceea, pot doar să-i mulțumesc pentru că mă stăpânește. Sunt exploziv, nu suport tâmpenia, se întâmplă să-mi fie rușine pentru unele fapte. Este foarte bine atunci când Angelica este alături, ea mă liniștește și nu-mi permite să fac prostii”.

Leonid Agutin: "Demult aș fi murit fără Angelica mea"

9. Nu-i este rușine pentru deprinderile nocive. ”Desigur că am trecut prin multe – nu doresc nici puiului de șarpe. Dacă fumez? Se întâmplă. Știți, îi invidiez pe oamenii, care de exemplu nu consumă alcool, pentru că au alergie. Este o fericire! Eu însă, dimpotrivă, făceam parte din categoria persoanelor, care putea să bea orice cantitate de alcool. Este foarte rău, când nu știi măsura. Te simți normal, nu-ți încurcă în activitate, ești vesel. Arăți bine, însă până când ești tânăr. După care vine vremea și înțelegi că consumi alcool deja de 15 ani. Fiecare organism are o limită. Trebuie să te oprești. Slavă Domnului, dacă ai familie, soție, care te poate ajuta sau ai responsabilitate față de copii. Atunci te lași de băut, înveți să consumi alcool ca un om normal”.

10. Recunoaște, că are o relație dificilă cu fiica. ”Relația dintre mine și fiică este dificilă. Indiscutabil, ne iubim reciproc, însă eu îi trebuiesc exact în acea măsură încât ea consideră. Nu mă bag în sufletul ei, nu încerc să o fac să vorbească, nu manifest violență. Atunci când mă vede strigă ”Tăticule” și se agață de gâtul meu. Zice, că anume cu mine trebuie să meargă undeva.  Trec vreo două ore, și atât – ea nu mai are nevoie de mine. Ulterior, își sună prietenele sau se închide în camera ei și scrie ceva în engleză – ceva de genul Agata Cristi. În acest sens îmi seamănă foarte mult - și eu am nevoie de spațiu personal, timp pentru ca să mă ocup de treburi. Și mă bag în suflet doar la mine ”.

Leonid Agutin: "Demult aș fi murit fără Angelica mea"