mamaplus

Lilia Zaharia: Curricula școlară din Autonomia Găgăuză trebuie revizuită

-
//
28.02.2024

Lilia Zaharia, director Transparency International Moldova, a spus că este necesară revizuirea totală a curriculei școlare în Autonomia Găgăuză.

mamaplus

„Cu doi ani în urmă am fost în regiune, într-o școală primară din orașul Comrat. Am participat la o activitate de educație media care desfășura o tânără studentă, în clasele primare. M-am șocat că acei copii din clasa a IV-a, elevi, învățau despre cel de-al doilea Război Mondial”, a declarat Zaharia în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi”, de la TVR Moldova.

Potrivit directorului Transparency International Moldova, în cărțile din sistemul educațional din regiune era marele război pentru apărarea patriei. 

„Noi vorbim despre copiii din ciclul primar, copiii respectivi cresc în acel mediu în care s-au dezvoltat buneii și părinții lor. Aici trebuie ca autoritățile de la Chișinău să revizui în general toată curricula școlară și să vadă ce învață copiii acolo. La fel nu ne miră nici în regiunea transnistreană când elevii învață din manuale despre: în țara noastră sunt păduri cu uși polari făcând trimitere la Federația Rusă. Aici, autoritățile trebuie să întreprindă măsuri rapide ca viitoarea generație să fie salvată”, a mai adăugat Lilia Zaharia.