mamaplus

Locuitorii capitalei vor achita mai mult pentru deservirea lifturilor

-
//
13.07.2022

Primăria Municipiului Chișinău informează că de luna viitoare vor fi puse în aplicare tarife noi pentru deservirea ascensoarelor din fondul locativ de pe teritoriul orașului, iar cetățenii vor achita un preț cu 80% mai mult decât în prezent. O decizie în acest sens a fost aprobată marți de Consiliul Municipal Chișinău.

Șeful interimar al Î.M. „Liftservice", Petru Budurin a informat că ajustarea tarifelor pentru întreținerea lifturilor din cadrul fondului locativ, (de la 15 la 27 de lei lunar pentru o persoană), a fost necesară în contextul creșterii prețurilor la piesele de schimb, precum și reieșind din necesitatea majorării salariilor pentru electromecanicii care deservesc lifturile.   

Tarifele pentru deservirea tehnică a ascensoarelor determină costul lucrărilor pentru serviciile de întreținere a ascensoarelor instalate în blocurile de locuințe din municipiul Chișinău și sunt aplicate de către prestatorii de servicii cu care sunt perfectate contracte de întreținere tehnică a ascensoarelor.

Modificarea tarifului pentru întreținerea tehnică a ascensoarelor este efectuată în conformitate cu legislația în vigoare, în funcție de valoarea costurilor pentru piesele de schimb, agenții energetici și termici, precum și de cheltuielile pentru remunerarea muncii.

Ultima actualizare a tarifelor pentru întreținerea ascensoarelor din fondul locativ al municipiului Chișinău a fost efectuată în mai 2009.