Mai multe familii nevoiaşe şi cu copii, ajutate de oameni cu inimă mare

Mai multe familii nevoiaşe şi cu copii, ajutate de oameni cu inimă mare

-
//
15.01.2016

În toiul sărbătorilor de iarnă, zeci de copii din familii defavorizate au primit daruri de la oameni de bună credinţă. Îndemnaţi de preotul bisericii "Adormirea Maicii Domnului" din Capitală, Sergiu Curnic, şi enoriaşii au adunat, în câteva săptămâni, bani şi le-au cumpărat copiilor alimente. Iar patru surori au primit în dar o casă.

Mai multe familii nevoiaşe şi cu copii, ajutate de oameni cu inimă mare

Petru Sandu şi soţia sa din satul Horeşti, Ialoveni, cresc cinci copii. În curând va veni pe lume cel de-al şaselea. Bărbatul nu are un loc de muncă stabil, dar munceşte orice pentru a-şi întreţine familia.

Două mâini sunt însă prea puţine pentru a le crea micuţilor condiţii decente de trai şi a le oferi tot ce au nevoie. De sărbători însă, oamenii cu inimă mare au reuşit să aducă zâmbetul pe faţa celor cinci copii ai familiei Sandu.

"Chiar vă mulţumim. Cartofi, morcov, ceapă nu am avut", a spus Mariana Sandu.

"De dragul lor stau în Moldova, dar să nu fie ei demult m-aş duce peste hotare. Una mă doare, că nu pot să le dau tot de ce au ei nevoie. Acum o să-mi fie puţin mai greu până vor creşte", a adăugat Petru Sandu.

În aceeaşi localitate, o altă familie creşte cinci copii, trei dintre care sunt nepoţi. Ana Sandu şi soţul său s-au bucurat nespus de cadourile primite.

Iar Liubovi Nistreanu din satul Bahmut, raionul Călăraşi, îşi creşte cele patru fete de una singură. Acum un an, femeia a fost alungată de acasă de soţul său. A ajuns să locuiască împreună cu fiicele într-o casă veche de la marginea satului. Singura cameră de 12 metri pătraţi este şi dormitor, şi bucătărie, şi baie.

"Am venit aici iarna, n-aveam nimic. Adică, practic nimic! Care şi cum a putut ne-a ajutat, care un ţol, care un pat, care şi cum", a arătat femeia.

Mai mulţi oameni au decis să adune bani şi au cumpărat o casă pentru această familie greu încercată de viaţă. Locuinţa este situată la câţiva metri de şcoală şi de traseul Chişinău-Ungheni.

"E mai mare, e mai convenabilă. Cum n-ai da, aici poate să doarmă, acolo să fac o mâncare. Ne bucurăm pentru că o să fie a noastră", a adăugat Liubovi Nistreanu.

Preotul Sergiu Curnic speră să poată organiza astfel de acţiuni de caritate şi de Paşte.

"Fiecare, din puţinul pe care îl dă, pentru cineva, în alte familii pe care noi le-am văzut şi pe care o vedem, poate fi foarte mult", a conchis preotul bisericii de lemn "Adormirea Maicii Domnului", Sergiu Curnic.

Din fondurile adunate în campania "Donează pentru un Crăciun mai bun" au fost ajutate 18 familii sărace.

Sursa: www.publika.md