Mai multe instituţii de învăţămînt din ţară vor fi dotate cu tehnică de calcul

Mai multe instituţii de învăţămînt din ţară vor fi dotate cu tehnică de calcul

-
//
22.12.2014

Ministerul Educației a finalizat procedura de selectare a școlilor și instituțiilor de formare continuă care urmează a fi dotate cu tehnică de calcul. Valoarea totală a proiectului implementat cu sprijinul Agenției Coreene pentru Cooperare Internațională se ridică la 200.000 de euro.

Mai multe instituţii de învăţămînt din ţară vor fi dotate cu tehnică de calcul

Cele 40 de școli beneficiare vor primi cîte un laptop și o tablă interactivă. În același timp, fiecare dintre cele 5 instituții de formare continuă va beneficia de o tablă interactivă și 21 de laptopuri. Acestea vor fi utilizate pentru formarea profesională a viitoarelor cadre didactice, precum și pentru instruirea profesorilor care activează deja în sistem.

În anul 2014, în cadrul proiectului „Conectează-te!”, 10 școli au fost dotate cu 500 de laptopuri. Totodată, în cadrul Proiectului de Reformare a Educației în Republica Moldova, desfășurat cu sprijinul Fundației Soros-Moldova, au fost create clase multimedia, echipate cu tablete și table interactive, în 29 de instituții de învățămînt.

Din 2015, instituțiile de învățămînt implicate în proiectul „Conectează-te!” vor demara utilizarea softului de administrare școlară eȘcoala, care va permite părinților vizualizarea în regim online a notelor elevului și comunicarea cu profesorii. Totodată, această platformă va eficientiza procesul de elaborare a rapoartelor statistice pentru profesori și administratorii școlii.

Sursa