În Mallorca se va interzice turiștilor să fie îmbrăcați în costume de baie

În Mallorca se va interzice turiștilor să fie îmbrăcați în costume de baie

-
//
13.05.2014

Autoritățile orașului spaniol Palma de Mallorca au decis să dea amenzi turiștilor, care sunt îmbrăcați în costume de baie oriunde decât plaja. Acum călătorii, care se plimbă prin oraș în bikini, vor fi nevoiți să achite de la 100 până la 200 Euro. În cele din urmă, legea trebuie să fie aprobată pe 12 mai.

În Mallorca se va interzice turiștilor să fie îmbrăcați în costume de baie

Localnicii au susținut în totalmente noile reguli, deoarece, ei sunt deja obosiți să vadă oameni pe jumătate goi în orașul său. Criticii proiectului de lege presupun, că noile măsuri sunt puțin probabil concepute pentru a suplini trezoreria orașului, având în vedere creșterea lentă a valului de turiști în Mallorca. Ca răspuns la aceasta, viceprimarul orașului Alvaro Gijon a declarat, că legea doar reglementează conduita turiștilor și a localnicilor, precum și va ajută la păstrarea ordinii pe străzi.

Trebuie de menționat, că pe lângă această lege, pe insulă se introduc o serie de reguli noi, având în vedere lupta autorităților locale pentru moralitate. Într-o stațiune populară se intenționează aplicarea sancțiunilor pentru starea de ebrietate, urinarea în locuri publice, plimbarea câinelui în locul nepotrivit. Vor achita amendă și cei care scuipă și lasă gunoi pe stradă. Se interzice și așa numitul balkoning - săriturile în piscină de la balconul hotelului, care este foarte popular printre turiștii britanici. Încercarea de a desena graffiti, mai ales pe monumentul de istorie sau de arhitectură, de asemenea, va costa călătorului o sumă frumușică.