mamaplus

Mesajul cu care o minoră şi-a salvat viaţa, după ce a fost răpită de un bărbat pe stradă. Un necunoscut i-a sărit în ajutor

-
//
23.01.2024

O tânără de 13 ani răpită pe stradă a fost salvată în California de Sud după ce a scris „Ajută-mă!” pe o bucată de hârtie pentru a alerta trecătorii, ceea ce a dus apoi la arestarea unui bărbat din Texas, scrie observatornews.ro.

mamaplus

Steven Robert Sablan, în vârstă de 61 de ani, se confruntă acum cu acuzații federale de răpire pentru incidentul în care se presupune că ar fi ţintit o armă asupra fatei în timp ce ea mergea pe un trotuar din San Antonio, Texas, la începutul acestei luni. „Dacă nu te urci în mașină cu mine, o să te rănesc”, i-a spus Sablan victimei, conform documentelor judecătorești, relatează CNN.

Odată ajuns în mașină, Sablan ar fi agresat-o sexual în mod repetat pe fată în timp ce conducea din Texas în California, așa cum se subliniază în declarația pe propria răspundere. Sablan a fost acuzat săptămâna aceasta de de răpire și un capet de acuzare pentru transportul unui minor cu intenția de a se angaja în activități sexuale criminale. El este programat să fie trimis în judecată pentru aceste acuzații la sfârșitul acestei luni.

Fata a profitat de neatenţia răpitorului

Poliția a spus că, în timp ce Sablan a intrat într-o spălătorie din Long Beach, California, pe 9 iulie, fata a scris „Ajută-mă!” pe semn din interiorul vehiculului parcat al suspectului, ceea ce a determinat un trecător să sune la 911. Ofițerii de poliție au spus că fata era „vizibil emoționată și tulburată” la sosirea lor.

După ce au rulat plăcuța de înmatriculare a vehiculului, ofițerii au aflat că Sablan a fost căutat pentru furt în Fort Worth, Texas, și considerat înarmat și periculos. În vehiculul lui Sablan a fost găsită un pistol, o lamă și cătușe. Dacă va fi găsit vinovat pentru ambele acuzații, Sablan ar putea risca o pedeapsă de până la închisoare pe viață.