Mihail Mereniuc poate fi salvat cu ajutorul nostru!

Mihail Mereniuc poate fi salvat cu ajutorul nostru!

-
//
02.06.2017

Are doar 3 luni și jumătate, dar suferă enorm din primele clipe de când a apărut pe lume. Părinții micuțului cer cu disperare ajutorul celor din jur.

Mihail Mereniuc poate fi salvat cu ajutorul nostru!

Mihail Mereniuc este bolnav de atrezie biliară. Nimic nu poate să-i salveze viața în afară de un transplant de ficat, într-o clinică de peste hotare.

Băiețelul s-a născut pe 17 ianuarie 2017. La naștere, medicii nu au observat patologii severe. Însă, în a doua zi, pielea copilașului s-a îngălbenit. Medicii au stabilit doar un icter al nou născutului, care urma să treacă timp de 10-14 zile. I-a fost prescrisă fototerapia și copilașul a fost externat la domiciliu. Nu a observat nimic suspect nici medicul de familie, chiar dacă copilul a fost supravegheat permanent.

Nenorocirea a venit pe neașteptate, la începutul lunii martie, când starea copilașului s-a agravat brusc. Mihail a devenit foarte agitat, țipa, plângea și vomita. A fost dus la spital, acolo unde a intrat în comă. S-a depistat că micuțul a suportat o hemoragie intracraniană. Prin intermediul AVIASAN, copilul a fost transportat la Centrul Mamei și Copilului din Chișinău.

Aici, a fost diagnosticat cu o boală rară și foarte complicată – atrezia căilor biliare. Iar singura șansă la viață i-o poate oferi doar un transplant de ficat. La moment, starea copilului este stabilă, însă se poate schimba în orice clipă.

Profesorul Marco Spada din Italia a acceptat să lupte pentru viața copilului, dar tratamentul este foarte costisitor. Tânăra familie nu are o asemenea sumă, de aceea apelează la oamenii cu suflet mare.

Părinții s-au adresat la Asociaţia Obştească "PUTEREA BINELUI” cu o cerere privind organizarea colectării caritabile a mijloacelor bănești, care urmează să fie îndreptate spre achitarea operației necesare. Orice ajutor va fi de folos!

Asociaţia Obştească "PUTEREA BINELUI” pe rețelele sociale:

Puteț dona pe guvern24.md >>>