mamaplus

Moldova dispune de aproape 220 mii de doze de vaccin antigripal: Unde vor fi distribuite

-
//
19.10.2022

În Republica Moldova au fost livrate 218 mii de doze de vaccin antigripal. Un lot de 188 000 de doze a fost procurat din sursele fondului măsurilor de profilaxie al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, iar alt lot, de 30 000 de doze, a fost donat Republicii Moldova de The Task Force for Global Health, în baza acordului semnat între Ministerul Sănătății și organizația respectivă, anunță Ministerul Sănătății.

Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), vaccinul este tetravalent, (o doza 0,5 ml), ambalat a câte 10 doze în flacon, fiind stocat în condițiile lanțului frig la depozitul național de vaccinuri al ANSP până la distribuirea în subdiviziunile teritoriale. Compoziția vaccinului corespunde recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății pentru emisfera de nord, sezonul 2022-2023. 

Dozele de vaccin urmează să fie distribuite centrelor de sănătate publică, iar ulterior instituțiilor medico-sanitare publice din țară, pentru imunizarea copiilor și adulților din grupurilor cu risc sporit de îmbolnăvire, dar și a contingentelor profesionale. Campania de vaccinare împotriva gripei sezoniere va fi inițiată în curând.