Nașterea din interior: video exclusiv al procesului

Nașterea din interior: video exclusiv al procesului

-
//
10.03.2015

Specialiștii unui spital din Berlin, sub conducerea doctorului Christian Baberg au filmat un video exclusiv – nașterea din interior.

Procesul nașterii a fost filmat cu ajutorul unui aparat RMN. Din imagini se vede contracția uterului, care împinge copilul, și felul cum acesta se mișcă prin căile de naștere.

Femeia în vârstă de 24 de ani, care a acceptat experimentul s-a aflat în aparatul RMN timp de 45 de minute în cea de-a doua etapă a nașterii. Înregistrarea video a fost stopată, când bebelușul a venit pe lume, pentru ca impactul nociv al scanerului să fie minimal.

Acest experiment poate fi numit o adevărată senzație, asta pentru că în așa fel procesul nașterii încă nu a fost filmat. Unii utilizatori Twitter spun, că acum este mai simplu să povestești și chiar să demonstrezi copilului, cum acesta a venit pe lume. Cel mai important însă, este faptul, că grație acestui video femeile gravide vor putea vedea și înțelege ce se întâmplă cu organismul lor în timpul nașterii. Poate acest video ar putea să vă ajute să scăpați de frica de a naște.