mamaplus

Nicoleta Luciu a fost diagnosticată cu o boală rară și urmează un tratament costisitor

-
//
31.05.2022

Nicoleta Luciu, fosta asistentă a lui Teo Trandafir, nu mai apare în lumina reflectoarelor de când s-a retras la Miercurea Ciuc, unde s-a dedicat vieții de familie, fiind mamă a patru copii, un băiat de 13 ani și tripleții de 10 ani. Dar chiar și așa, Luciu este destul de activă pe rețelele de socializare, unde recent a dezvăluit că a fost diagnosticată cu alopecie, o boală ce afectează atât femeile, cât și bărbații, și care se manifestă prin căderea părului, iar în unele cazuri există riscul ca acesta să nu mai crească deloc.

"Nu am mai avut așa păr lung și frumos de zece ani. Este rezistent și are luciu. Ultima ședință. Părul și-a dublat volumul după opt luni de tratament. O dată pe săptămână, timp de 40 de minute.", a scris Nicoleta Luciu, pe rețelele de socializare.

Ce este alopecia

"Există mai multe tipuri de alopecie, care cel mai des apar datorită deficitului nutrițional. Se fac niște analize de sânge, pentru a depista dacă pacientul respectiv este subnutrit, dacă ține o dietă sau dacă are un deficit de vitamine și proteine.

Bolile tiroidiene sunt o altă categorie de afecțiuni, care pot duce la căderea părului. Mai sunt anumite afecțiuni care pot duce la agravarea sau declanșarea căderii părului și, anume, dermatita seboreică, afecțiuni endocrinologice. Căderea părului mai poate fi dată și de cancere, de chimioterapie, de anumite medicamente. Poate să fi alopecie în plăci sau mai putem vorbi și de alopecie dată de sifilis.", a explicat dr. Pavelina Andrei.

Nicoleta Luciu a dezvăluit, pe rețelele de socializare, că după aflarea diagnosticului a mers la medicii de specialitate pentru a se trata. Tratamentele dau rezultate, însă prețul nu este unul accesibil: actrița este nevoită să scoată din buzunare între 1.000 și 2.000 de euro, în fiecare lună. De asemenea, ea face naveta între Miercurea Ciuc și București pentru a putea beneficia de procedurile care îi pot salva părul.

Obiceiuri care pot întreține căderea părului

De asemenea, există și anumite obiceiuri, pe care unele femei le fac destul de des, ce duc la căderea părului, în timp.

„Pot întreține căderea părului, anumite obiceiuri, precum faptul că pacientele își prind părul într-o coadă strâns, pentru că, fiind strâns, face tracțiunea la nivelul firului de păr, îl trage. Agenții fizici care sunt folosiți în vopseluri mai pot duce la căderea părului. Vopsitul frecvent, anumite patologii, care se pot asocia cu căderea părului, printre care și sifilisul, care dă alopecia. Mai sunt cazuri, în care căderea părului este declanșată de stres, iar la bărbați aceste lucruri se pot observa și la nivelul bărbii. Ne mai confruntăm și cu căderea părului sezonieră, care apare de obicei primăvara și/sau toamna și care nu interferă cu absolut nimic”, a mai completat medicul Pavelina Andrei.