mamaplus

Noi detalii despre starea fetiței care a născut la 11 ani

-
//
19.02.2024

Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, a oferit noi detalii despre starea fetiței care devenit mamă la 11 ani.

mamaplus

Potrivit lui Perciun, fata a fost vizitată de către reprezentanții Centrului Republican pentru Asistență psihologică, care au raportat că fata este într-o stare psihoemoțională satisfăcătoare, transmite Deschide.md.

„Ei s-au deplsat la ea, au discutat cu mama și cu fetița, au disuctat și cu alte persoane implicate. La această etapă este deschis un dosar penal, care o să aiba o finalitate și cei responsabili urmează să fie trași la răspundere. În paralel se oferă consultanță psihologică pentru fetiță. Din raportul pe care l-am primit, starea ei psihoemoțională este satisfăcătoare. Și din informațiile de care noi dispunem, din momentul când cadrele didactice au aflat (n.r. despre caz) - au semnalat și la Poliție, și la Centrul Medicilor de Familie, în așa fel încât să poată fi gestionată sarcina”, a declarat Dan Perciun.

Șeful MEC menționează că acest caz a atras atenția publică, dar și atenția autorităților, asupra necesității unei educații mai bune în ceea ce privește sănătatea sexuală.

„La nivel național, ceea ce este în discuție – e posibilitatea extinderii cursului opțional „Educație pentru Sănătate” în procesul de învățământ. Este o decizie asupra căreia continuăm să medităm. La această etapă, această disciplină este opțională. Sunt mai multe instituții de învățământ care îl oferă. Și îndemnul nostru către toate instituțiile de învățământ este să ofere acest curs pentru elevi, ca să fie prevenite asemenea situații”, a mai spus Dan Perciun.

Ministrul a menționat că pe marginea acestui subiect s-a sesizat și Parlamentul, iar alături de echipa de la Ministerul Muncii și Protecției Sociale, urmează să fie discutat despre implicarea Comisiilor multidisciplinare, care ar trebui să fie mai active în tot ce ține de violență și abuz în asemenea cazuri.