mamaplus

Numărul cazurilor de rujeolă este în creștere, în România. Camerele de gardă ale spitalelor de pediatrie, luate cu asalt

-
//
11.12.2023

Alertă majoră în România! Numărul cazurilor de rujeolă continuă să crească alarmant, iar în București a fost deja înregistrat un focar la o școală. La Institutul Matei Balș, jumătate din secțiile de copii sunt pline de pacineți contagioși.

mamaplus

Doctorii spun că este important să ne protejăm în această perioadă și, de asemenea, să mergem să ne vaccinăm. Este vorba despre vaccinul ROR, care se administrează în primii ani de viață.

Interesul pentru vaccinare a scăzut însă foarte mult în ultimii ani și iată că odată cu declararea epidemiei de rujeolă autoritățile își doresc o campanie de vaccinare prin care să fie imunizați copiii cu vârste cuprinse între 9 și 11 luni și, de asemenea, cei care nu s-au vaccinat până acum.

Într-o școală din Sectorul 2 al municipiului București a fost depistat un focar. Patru copii din aceeași clasă au fost depistați cu această boală extrem de contagioasă. 

În spitale, secțiile sunt aproape pline, transmite presa română. Și la Camerele de gardă de la spitalele de pediatrie crește numărul prezentărilor, iar copiii sunt redirecționați către spitalele de boli infecțioase. 

Rujeola este extrem de contagioasă, se răspândește extrem de repede. Simptomele debutează cu febră, iar ulterior apar erupțiile cutanate.

Autoritățile trag, astfel, un semnal de alarmă și spun că este bine să administrăm aceste vaccinuri pe care le cunoaștem de zeci de ani pentru că altfel pot apărea și alte afecțiuni grave infecțioase, precum poliomerita.