mamaplus

O femeie a ajuns după gratii pentru că și-a întrerupt sarcina

-
//
13.06.2023

O femeie a fost condamnată la 28 de luni de închisoare după ce a luat pastile pentru întreruperea sarcinii, după ce a trecut termenul limită legal stabilit în Regatul Unit, informează The Guardian.

mamaplus

Mamă a trei copii, femeia în vârstă de 44 de ani a primit pastilele cu ajutorul programului „medicamente prin poștă” care a fost introdus în timpul pandemiei de Covid, transmite digi24.ro

Ea își va ispăși jumătate din pedeapsă în arest, iar restul pedepsei va fi executată sub probațiune. Programul a permis ca medicamentele pentru inducerea avortului să fie furnizate după o consultație la distanță pentru sarcini de până la 10 săptămâni. 

În timpul procesului, femeia a pledat vinovată pentru că a luat pastile pentru inducerea avortului după termenul legal. Ea a mai declarat și că nu știa cât de avansată era sarcina, deoarece nu a putut efectua un consult în timpul lockdown-ului. 

Deputatul laburist Stella Creasy a spus: „Este o rămășiță dintr-o altă epocă faptul că legile noastre privind avortul se bazează nu pe considerente de sănătate, ci în primul rând pe sancțiuni penale.” 

„Acest caz arată că eșecul de a aborda acest aspect are implicații foarte reale în zilele noastre. În lumina atacurilor repetate asupra drepturilor femeilor și a lipsei de compasiune pe care o arată acest caz, nu a fost niciodată mai urgent să ne asigurăm că este un drept oficial pentru toate femeile din Marea Britanie să aibă acces la un avort sigur, legal și local, dacă dorește”.