mamaplus

O femeie, internată după ce soțul și soacra au asistat nașterea și au „operat-o” cu ustensile de pe internet

-
//
18.05.2023

O femeie care a născut acasă a fost transportată la spital, pentru că soțul și soacra au încercat să o „opereze”. Pentru intervenție, aceștia au folosit ustensile cumpărate pe internet.

mamaplus

Mama de 34 de ani, din județul Neamț, România, a adus pe lume un bebeluș pe 15 mai. Starea ei s-a agravat, iar „asistenții” au solicitat ambulanța. La venirea medicilor, copilul era deja scos din pântecele femeii, scrie realitatea.md.

„A fost asistată de două persoane, așa-ziși „asistenți medicali”. S-a efectuat epiziotomie și a fost cusută, dar după această procedură a intervenit un episod de hemoragie masivă”, citează Libertatea declarațiile doctorilor.

Femeia este la cincea naștere. Cordonul ombilicat al bebelușului era tăiat corect. Micuțul are greutatea de 4,7 kilograme și se simte bine. Părinții susțin că erau pregătiți din punct de vedere medical și că au lucrat anterior în domeniu, peste hotare. În locuința familiei au fost găsite bisturiu, pansamente sterile, pense și alte ustensile necesare unei intervenții chirurgicale.

Nașterea a avut loc în aceeași zi în care o altă femeie, a murit după ce a născut acasă, cu ajutorul unei moașe pe care a găsit-o pe Facebook.