mamaplus

O judecătoare din Moldova a născut al șaptelea copil

-
//
12.02.2024

Judecătoarea Marina Rusu, care activează în cadrul Judecătoriei Cahul, sediul Taraclia, a devenit mamă pentru a șaptea oară. Femeia a născut o fetiță la sfârșitul lunii ianuarie, la Spitalul Clinic Municipal „Gheorghe Paladi” din Chișinău.

mamaplus

Vestea a fost dată de judecătoare la două zile după ce Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a decis ca aceasta să fie reevaluată de Comisia Pre-Vetting, după ce nu a promovat anterior evaluarea, transmite newsmaker.md.

Marina Rusu a anunțat pe Facebook că a născut o fetiță pe 31 ianuarie, la ora 00:04. Magistrata a precizat că bebelușul a venit pe lume cu greutatea de 2,900 grame și 48 cm înălțime.

„Mirosim a cer, iubire și fericire, ne simțim bine. Îmi vine să cânt și să plâng de fericire și chiar să dansez un pic. Medicii și asistentele arătau ca niște îngeri, m-am îndrăgostit de ei fără echivoc. Ne-am îmbrățișat și sărutat după naștere. Femei atât de frumoase, zâmbitoare, blânde și afectuoase, cu voci liniștite de catifea și mâini calde – era imposibil să nu te îndrăgostești de ele”, a menționat magistrata.

Precizăm că, pe 27 ianuarie 2023, Marina Rusu a ajuns în lista judecătorilor care nu au promovat evaluarea Comisiei Pre-Vetting, pe motiv că membrii Comisiei nu ar fi avut suficiente informații despre veniturile și bunurile dobândite de aceasta în perioada 2014-2016. Comisia nu a fost în măsură să verifice dacă veniturile obținute au fost legitime și dacă activele au fost dobândite în mod legal, scrie anticoruptie.md.

Pe de altă parte, Marina Rusu a declarat că în acea perioadă se afla în concediu pentru îngrijirea copilului, iar veniturile pe care le-a încasat au fost acumulate din două surse: indemnizația de maternitate și îngrijire a copilului și veniturile fostului ei soț. Aceste informații au fost confirmate și printr-o serie de documente.

Pe 29 ianuarie, CSJ a decis că Marina Rusu va fi reevaluată de Comisia Pre-Vetting. Hotărârea judecătorească este irevocabilă.