mamaplus

O mamă din Cahul a născut cel de-al cincilea copil acasă

-
//
22.02.2024

Echipa PAMU Colibași din cadrul SAMU Cahul a avut parte de o intervenție neobișnuită în seara zilei de 19 februarie curent. Aceștia au asistat o naștere în condiții de prespital. Drept urmare, pe lume a venit o fetiță complet sănătoasă.

mamaplus

Potrivit Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, în jurul orei 17:58, dispeceratul comun de urgență a înregistrat un apel pentru acordarea asistenței medicale de urgență unei tinere însărcinate, în vârstă de 27 de ani, dintr-o localitate a raionului Cahul, transmite Știri.md. 

Pentru deservirea solicitării a fost alocată echipa de asistență medicală din cadrul PAMU Colibași a SAMU Cahul în următoarea componență: medicul Ecaterina Cojan, asistentul medical Constantin Prodan și conducătorul autoambulanței, Ivan Chicioroagă, care au ajuns imediat la locul solicitării. 

Ajunși la domiciliul tinerei, membrii echipei AMU au stabilit diagnosticul prezumtiv: sarcină 40 de săptămâni, sarcina a cincea, nașterea a cincea, cu prezența simptomelor de debut al travaliului. Așadar, membrii echipei au asistat o naștere în condiții de prespital, care a decurs fără complicații. Drept urmare, tânăra a adus pe lume o fetiță sănătoasă, cu scorul Apgar de opt puncte.  

Ulterior, lăuza și copilul au fost transportați în stare satisfăcătoare la Maternitatea din cadrul IMSP Spitalul Raional Cahul pentru îngrijiri medicale corespunzătoare în condiții de spital.