O mămică explică de ce-și culcă copiii la 19:30

O mămică explică de ce-și culcă copiii la 19:30

-
//
26.09.2018

Într-un articol semnat de Jennifer Craven, femeia explică de ce este o alegere excelentă pentru familia ei că cei mici să meargă foarte devreme la culcare:

O mămică explică de ce-și culcă copiii la 19:30

„În casă mea, somnul=bună dispoziție. La începutul vieții fiicelor noastre, m-am străduit enorm să le fac să repecte un program anume, inclusiv o ora de culcare fixă. Familia noastră merge pe principiul „mers la somn devreme, sculat devreme”.

Fiind vorba de un copil mic și un bebeluș, ele nu înțeleg ideea de ora de culcare. Ele nu știu că, atunci când se culcă ele, afară încă se mai joacă copiii, iar la TV de-abia de atunci încep emisiunile bune.

Ce răspund eu la toate acestea? Ce nu știu nu le poate răni. Lumea e mai bună când copiii sunt fericiți, iar copiii mei sunt fericiți când își fac bine somnul. Iar când ei sunt fericiți, la fel sunt și eu. Înțelegeți unde merg cu ideea? În casă mea, somnul=bună dispoziție. Așa că aș da oricând viață socială pentru niște copii complet odihniți.”

Alți părinți rămân șocați când aud despre ora de culcare. Mama explică și faptul că deseori se întâmplă că alți părinți să rămână surprinși legat de alegerea ei. La fel însă, ea rămâne șocată ori de câte ori aude de copii mici ce nu au ora de culcare au care stau până la ore târzii, 9, 10 seară sau mai târziu.

„În realitate, chiar îmi place faptul că îmi pot culcă copiii atât de devreme. În timpul cuprins între ora lor de culcare și a noastră, există un moment în care eu și soțul putem să ne reconectam, să vorbim despre ziua noastră fără fetiță mare atârnată de picioarele noastre și bebelușa care are nevoie mai mereu de atenție.”

Sursa: baby.unica.ro