mamaplus

O minoră din România, violată la școala de vară

-
//
19.09.2023

O adolescentă de 17 ani din România a declarat că a fost violată la școala de vară a Partidului AUR. Minora afirmă că seara a consumat băuturi alcoolice cu mai mulți participanți la eveniment, iar dimineața s-a trezit însângerată și cu dureri în zona inghinală.

mamaplus

Potrivit surselor române, la data de 16 septembrie, fata a mers la spital pentru a fi examinată. Ea spunea că nu își amintește ce s-a întâmplat, dar și că nu vrea să ofere informații despre persoanele care au petrecut seara în aceeași cameră de hotel, transmite libertatea.ro. 

Fata a fost prezentată la Serviciul de Medicină Legală Ialomiţa, fiindu-i prelevate probe biologice. Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia, pentru infracţiunea de viol. 

Antonio Andruşceac, viceliderul grupului AUR din Camera Deputaţilor, a precizat că a fost demarată o anchetă internă privind acuzațiile de viol, dar el consideră că este o înscenare. 

El a precizat că a auzit prima dată despre acuzații în această dimineață. 

„Am demarat în interiorul partidului o anchetă şi acum toată lumea spune că ceea ce reclama această tânără nu este nicidecum un viol, că spune că s-ar fi trezit din beţie cu nişte dureri inghinale. Acum, dacă spune că a făcut o reclamaţie şi a identificat şi doi colegi despre care nu a spus în prima faţă, rămâne de văzut, lucrurile acestea nu pot fi ascunse, sunt nişte expertize medico-legale care pot să confirme fără niciun fel de tăgadă dacă a fost vorba despre un viol”, a afirmat deputatul.

El a mai subliniat că organizatorii au vorbit cu cele două persoane acuzate despre cele întâmplate. „Sunt stupefiaţi de ceea ce au auzit, sunt cei care ar fi dus fata acasă pentru că tocmai din cauza consumului de alcool în perioada în care ieşeau din campusul acela nu putea fi controlată şi au anunţat familia că o aduc acasă. E greu de crezut că odată anunţată familia că îi duci copilul acasă să faci aşa ceva, dar se poate vedea, sunt camere de vederi de-a lungul traseului”, a mai declarat Andrușceac.

Deputatul AUR este de părere că totul este o înscenare, dar a precizat că ancheta va stabili cele întâmplate, iar dacă a fost un viol vrea ca vinovații „să înfunde puşcăria”. „Noi nu avem niciun fel de reţinere în a da toate detaliile dacă cumva aflăm aşa ceva, lucruri de care mă îndoiesc, dar lucrurile acestea în general trebuie tratate cu mare seriozitate şi cu maximă asprime”, a conchis el.