mamaplus

O profesoară, cu acuzații la adresa conducerii unui liceu din Capitală

-
//
13.02.2024

Scandal la Liceul Republican de Muzică „Serghei Rahmaninov” din municipiul Chișinău. O profesoară acuză administrația instituției de ilegalități.

mamaplus

Anastasia Gusarova a povestit unor jurnaliști că directorul liceului ar crea unele impedimente în activitatea sa, iar unor studenți li s-ar încălca drepturile, transmite Realitatea.md.

„În momentul de față, sub acest director interimar, s-a creat artificial o situație în care drepturile copiilor sunt încălcate. Procesul educațional din clasa mea este aproape complet blocat. Concertmaistrul, cu care lucrez de 20 de ani ani, este hărțuit și se interzice să lucreze în clasa mea. Acum administrația încearcă să o forțeze să-și dea demisia, lucru care îl încearcă și în privința mea. Există și alte implicări grosolane în procesul de învățare, în Curriculum-ul catedrei, iar studenților mei li se interzice dreptul de a participa la concerte”, povestește Anastasia Gusarova.

Profesoara a mai povestit că directorul interimar ar fi interzis unui student cu dizabilități de gradul II să participe la concertul liceului organizat la Sala cu orgă, invocând „cote de participare la concert”.

„Părinții elevilor mei sunt extrem de revoltați de toată această situație. Suntem categoric împotriva amestecului în procesul pedagogic într-un mod atât de nepoliticos și neprofesionist. Noi toți, eu și părinții clasei mele, am venit să vorbim, dar directorul s-a trezit cumva deodată în concediu medical. Nici măcar nu a vrut să vorbească cu mine și cu părinții mei personal”, a adăugat profesorul.