mamaplus

O profesoară din Moldova, în top 20 influenceri în domeniul educației

-
//
11.01.2024

Tatiana Popa, profesoară și directoare adjunctă pentru educație și coordonatoarea Educației Globale la Școala Internațională Heritage, a fost recunoscută la nivel internațional drept „Edruptor” (International education influencers of the year) al anului 2023.

mamaplus

Astfel, profesoara din R. Moldova a fost introdusă în top 20 influenceri în domeniul educației la nivel mondial, transmite Știri.md.

„Mă simt onorată să mă regăsesc în lista care pune în lumină 20 de influenceri în educație la nivel global. Așa cum nimerisem în prima lor ediție în 2021, urmăresc cercetările realizate de ISC Research și știu cât de valoroasă este această nominalizare. Mereu am fost pasionată de a utiliza tehnologii în educație, pentru a le dezvolta elevilor competențele sec. XXI, dar și educația pentru media este extrem de importantă. Rețele de socializare pot aduce mari beneficii dacă sunt utilizate corect. Se pare că acest titlu este o dovadă că știu să le utilizez corect, pentru a promova practici bune în educație la nivel global. Sunt unica persoană din acest top care vine din Republica Moldova, dar și unică din Europa de Est. Este o bucurie să pun Școala Internațională Heritage și Republica Moldova pe harta internațională a educației, pentru conținut original, apreciat și distribuit de educatorii din întreaga lume!”, a declarat profesoara.

Profesoara este convinsă că rețele de socializare reprezintă un instrument minunat de conectare și schimb de experiență cu alți oameni cu aceleași interese sau care au idei similare. În acest sens, comunitatea și oamenii pe care îi urmărește sunt din același domeniu, iar conținutul postat de ei o inspiră și o motivează să afle lucruri noi.

Câștigătorii sunt apreciați pentru capacitatea lor profundă de a aduce și a inspira schimbare în domeniul educației, dar și pentru împărtășirea experiențelor proprii, a exemplelor și a sfaturilor cu colegii lor. Este pentru a doua oară când Tatiana Popa se află în acest top. Prima dată, profesoara a fost nominalizată în anul 2021.

„Edruptors” este un top realizat de către ISC Research, după efectuarea unei cercetări pentru identificarea celor mai influente persoane din educație al căror conținut este apreciat la nivel global pe platformele de social media, LinkedIn și X (Twitter). Au fost luate în calcul atât frecvența postărilor, cât și impactul pe care l-au avut acestea asupra cititorilor, generând distribuiri și repostări.

În lista câștigătorilor din acest an se regăsesc profesori, educatori, jurnaliști și lideri pasionați de educația internațională din țări precum Australia, Scoția, Africa de Sud, Arabia Saudită, Marea Britanie și altele.

mamaplus