mamaplus

Perciun, despre interzicerea telefoanelor în școli: E cazul să discutăm

-
//
18.04.2024

În Republica Moldova ar putea fi interzisă utilizarea telefoanelor mobile în timpul orelor. Subiectul dat urmează să fie analizat de un grup de lucru din cadrul Ministerului Educației și Cercetării, de profesori, dar și de părinți.

mamaplus

Subiectul interzicerii telefoanelor în școli este unul discutat, de mai mult timp, la nivel european. În urma mai multor solicitări, Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a decis să pună în discuție o astfel de reglementare și în țara noastră, transmite zdg.md.

Potrivit ministrului MEC, Dan Perciun, această problemă va fi discutată „inclusiv din perspectiva analizei Codurilor educației ale mai multor țări”, cum ar fi Suedia, Franța, România, drept state în care s-a introdus o astfel de reglementare.

„Cred că este cazul să inițiem o discuție și în Republica Moldova. În discuțiile cu părinții, pe care le avem, cu cadrele didactice, este un subiect care apare permanent. De aceea, nu-l putem ignora”, argumentează ministrul Dan Perciun într-un live pe Facebook din data de 13 aprilie curent.

Citește continuarea pe zdg.md.