Poveste de succes! Un tânăr din Dubăsarii Vechi a fost admis la o universitate prestigioasă din SUA

Poveste de succes! Un tânăr din Dubăsarii Vechi a fost admis la o universitate prestigioasă din SUA

-
//
22.12.2014

Un tânăr din Moldova a reușit să-și atingă visul de a studia la una dintre cele mai prestigioase universități din lume. Băiatul de doar 18 ani a fost admis la Universitatea "Harvard" din Statele Unite ale Americii. Mai mult, datorită reușitelor sale,toate costurile vor fi acoperite de universitate.

Poveste de succes! Un tânăr din Dubăsarii Vechi a fost admis la o universitate prestigioasă din SUA

Dionisie Nipomici locuiește în satul Dubăsarii Vechi, raionul Criuleni, și studiază în clasa a 12-a la un liceu cu profil real din Durleşti. Tânărul, pasionat de matematică, a luat până acum zeci de distincţii la olimpiadele şi concursurile din ţară şi de peste hotare. Iar unul dintre visurile lui era să ajungă să înveţe la o universitate prestigioasă din afară, vis care acum s-a şi împlinit.

"Am simțit că eu vreau să ajung acolo, că trebuie să învăț acolo. Și acum, în clasa a 12-a am început procesul de aplicare, deja am completat toate formularele, am trimis aplicațiile și deja pe 12 decembrie am fost șocat într-un fel, dar foarte încântat și bucuros", a spus tânărul.

Părinții lui Dionisie spun că băiatul a demonstrat abilități de matematician încă de mic copil.

"Prima dată când am observat succesul lui pe la vârsta de cinci ani. Ne duceam la oraș cu microbuzul. Ținându-l în brațe, i-am dat șoferului de microbuz banii pentru tichet. I-am dat o bancnotă de 50 de lei. Șoferul, respectiv îmi dă restul. Denis îmi ia banii din mână. El îi numără și îmi pune o întrebare așa stranie: da ce, biletul e șapte lei?", a zis mama băiatului.

"Este un băiat de ispravă, liniștit, calm, cântărește lucrurile dinainte. Eu cred că totul ce el va obține și tot succesul lui, depinde de meritele lui. Pentru că și-a dat mult stăruința și are un scop în viață", a menţionat tatăl lui Dionisie.

Prin muncă zilnică, tânărul a reușit să obțină performanțe, care l-au ajutat să-și atingă visul.

"Primele participări au fost în clasa a opta, când am reuțit să obțin medalii de argint la olimpiada balcanică pentru juniori și deja mai apoi, în clasa a noua am încercat norocul și în științe și am obținut medalii de bronz la olimpiada internațională de științe pentru juniori la fizică, chimie și biologie și deja din clasa noua particip la, al treilea an consecutiv, la olimpiada internațională de matematică"", a explicat Dionisie.

Acum, Dionisie are peste 25 de medalii obținute la olimpiadele naționale și internaționale.

Sursa