mamaplus

Protest cu scandal la sediul Ministerului Sănătății contra medicului de la SCR care ”a pus la punct” o pacientă ce i-a vorbit în limba rusă

-
//
28.07.2023

Protest urmat de un scandal la sediul Ministerului Sănătății. Un grup de manifestanți, care au venit să depună o petiție, în legătură cu cazul medicului care a amenințat o pacientă că îi vine să ia un Kalașnikov să o împuște, după ce i-a răspuns în limba rusă, s-au ciocnit de ușa închisă a instituției. Aceștia au așteptat mai mult de o oră, au strigat și la geamuri, ca să li se permită accesul în Minister, scrie unimedia.info.

mamaplus

 „Din start au încuiat ușa în fața noastră, ca să nu putem depune petiția”, susține Dina Carpinschi, fondatoarea organizației Izvorul Speranței.

„Ministerul lucrează cu ușa încuiată? Voi lucrați ori vă odihniți? Ce fel de minister cu ușa închisă? Noi vrem să depunem cererea”, a spus unul dintre manifestanți, către persoana care se afla de cealaltă parte a ușii încuiate.

Argumentele, însă, nu au convins-o să descuie ușa. Grupul adunat în fața sediului Ministerului a așteptat circa o oră, până o angajată din Serviciul de securitate le-a deschis, în cele din urmă.

Între timp, oamenii au încercat să transmită petiția chiar și peste fereastră. „Mult stimați domni, care lucrați în minister, primiți, vă rog, cererea pe geam”.

Activiștii au adus cu ei și macheta unui Kalașnikov, demonstrându-și, astfel, indignarea față de comportamentul medicului de la Spitalul Republican, care a amenințat o pacientă, după ce aceasta i-a răspuns în limba rusă.

Ministerul Sănătății nu a venit, deocamdată, cu o reacție privind incidentul de astăzi, de la intrarea în instituție.

Amintim că zilele trecute, în internet a apărut o înregistrare video în care un medic de la Spitalul Clinic Republican (SCR) conversează cu o pacientă vorbitoare de limbă rusă, spunîndu-i că „vrea să o împuște cu un Kalașnikov” atunci cînd aceasta răspunde în rusă la salutul său în limba de stat. Potrivit doctorului, discuția ar fi fost mult mai lungă, iar în imaginile video au fost incluse momente rupte din context „pentru a da o tentă politică”. Ulterior, conducerea SCR a condamnat comportamentul medicului și a venit cu scuze față de pacienta vizată în incident.