Recomandări pentru cei care planifică să traverseze frontiera în perioada estivală

Recomandări pentru cei care planifică să traverseze frontiera în perioada estivală

-
//
02.06.2014

În contextul majorării fluxului de persoane care traversează frontiera în perioada estivală, Poliția de Frontieră a venit cu o serie de recomandări.

Recomandări pentru cei care planifică să traverseze frontiera în perioada estivală

Astfel, polițiștii se frontieră recomandă verificarea valabilității şi statutului documentului de călătorie.

În cazul în care planificaţi să mergeţi în călătorie cu copiii, asiguraţi-vă că datele personale ale acestora şi fotografia sînt înregistrate în paşaportul dumneavoastră şi corespund criteriului de identificare.

În cazul în care călătoriți cu automobilele personale, Poliţia de Frontieră reaminteşte despre obligativitatea respectării Regulamentului circulaţiei rutiere. Conducătorul trebuie să posede permisul de conducere perfectat pe numele său, certificatul de înmatriculare a vehiculului, eliberat pe numele său ori un alt document (procură, mandat, contract de comodat ş.a.) ce atestă dreptul la utilizarea automobilului, precum şi asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto externă Carte Verde, valabilă pentru ţara de tranzit şi destinaţie.

Cetățenilor care intenționează să călătorească în baza pașaportului biometric în spațiul Schengen, Poliţia de Frontieră le recomandă să respecte cu stricteţe condiţiile de intrare în statele indicate, cum ar fi: deţinerea actului de călătorie valabil, justificarea obiectului şi condiţiilor şederii şi dispunerea de mijloace de întreţinere suficiente, atît pentru durata şederii, cît şi pentru întoarcerea în ţara de origine.

Sursa: noi.md