S-a dovedit că noțiunea de intuiție feminină există  și caracter biologic

S-a dovedit că noțiunea de intuiție feminină există și caracter biologic

-
//
05.05.2014

S-a dovedit că noțiunea de intuiție feminină există  și are caracter biologic. Intuiția feminină există cu adevărat și acesta este un concept biologic, potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Granada. Ei au descoperit că încă din uter femeile primesc mai puțini testosteroni, ceea ce face ca acestea să dezvolte mai mult „ al șaselea simț”.

S-a dovedit că noțiunea de intuiție feminină există  și caracter biologic

Știința descrie intuiția ca o percepție directă a adevărului, fără o analiză logică, bazată pe imaginație, empatie și nu pe o experiență anterioară, adică pe o perspectivă nefundamentată. Savanții din Spania au realizat un experiment cu 600 de studenți pentru a afla dacă se deosebește intuiția femeilor de cea a bărbaților. S-a demonstrat că noțiunea de intuiție feminină cu adevărat există și are trăsături biologice.

Prin raportul lungimii degetelor inelar și arătător la bărbați și femei putem determina cantitatea de testosteroni și estrogeni pe care aceștia le-au întîlnit fiind încă în uter. Bărbații care au primit o cantitate mai mare de hormoni masculini au trecut acest test mai reflexiv, însă femeile au răspuns pur intuitiv, ceea ce face ca intuiția să poarte un caracter biologic, după părerea autorilor acestui studiu.

Toți voluntarii au trecut prin așa-zisul test de gîndire cognitivă, care constau din trei probleme simple de algebră. Acest test permite să se identifice rapid diferența dintre gîndirea intuitivă și cea reflexivă. Dacă o persoană gîndește intuitiv, atunci aceasta răspunde mult mai rapid, însă incorect. Dacă însă cineva are o gîndire reflexivă atunci el va prefera să se gîndească și abia mai apoi să răspundă corect. Rezultatele cercetării au demonstrat foarte convingător existența intuiției feminine specifice,  existență pe care omenirea o suspecta de mult timp.