"Santa Barbara" – 30 de ani: fapte interesante despre serialul de cult

"Santa Barbara" – 30 de ani: fapte interesante despre serialul de cult

-
//
02.08.2014

Legendarul serial de la sfârșitul secolului trecut marchează un nou jubileu.

Serialul ”Santa Barbara”, care a cuprins 9 sezoane și 2137 de episoade, a fost difuzat la postul de televiziune NBC din data de 30 iulie 1984 până pe 2 ianuarie 1992. Serialul are la activ peste 20 de Premii Emmy la diferite nominalizări, de asemenea, inimile a milioane de admiratori în toată lumea, care până în prezent, își aduc aminte cu plăcere de mult îndrăgiții eroi. Noi am reușit să colectăm zece fapte interesante despre una dintre cele mai de amploare epopei cinematografice din întreaga lume.

"Santa Barbara" – 30 de ani: fapte interesante despre serialul de cult

1. Primele episoade ale serialului ”Santa Barbara” nu au plăcut nici criticilor și nici telespectatorilor. Regizorii și scenariștii au fost nevoiți să găsească soluții urgente. Eroii care nu au fost pe gustul publicului au fost lichidați prin intermediul unui cutremur și a unui asasin în serie.

2. Scenariul pentru proiect a fost scris de cuplul Bridget și Jerome Dobson. De dragul proiectului, Jerome s-a văzut nevoit să renunțe la afacerea sa – creșterea nucilor. Exploatând la maxim talentul scriitoricesc, cuplul reușea să emită câte 100 de pagini de text pe zi.

3. Unul dintre personajele principale - Mason Capwell - în tinerețe, la vârsta de 16 ani, l-a jucat Leonardo DiCaprio. Iar rolul surorii Kelly Mason a fost încredințat lui Robin Wright. Rolul a devenit debutul actriței în cinematografie. Reamintim, ulterior, Robin a jucat în ”Jucării”, ”Forrest Gump”, ” She's So Lovely” și a devenit soția lui Sean Penn.

"Santa Barbara" – 30 de ani: fapte interesante despre serialul de cult

4. Serialul a fost filmat într-u studio amplasat la 140 de km distanță de adevărata localitate Santa Barbara.

5. Intrigile tematice au captivat nu doar telespectatorii dar și actorii. Astfel, Cruz Castillo, care interpreta rolul lui Martinez Hei și-a depășit o dată serios împuternicirile. Interpretând o ceartă cu personajul Justin Keith Diaz, actorul a intrat atât de mult în rol, încât și-a îmbrâncit colegul de platou în bazin. Deși, ideea inițială a fost de a reproduce un război verbal. În fine, cadrul a ieșit atât de ”viu” încât s-a decis de a-l lăsa pe ecran.

6. Captivat de proces a fost și actorul Jed Allen, care a interpretat rolul lui C.C. Capwell. Ulterior, actorul a declarat în cadrul unui interviu, că chipurile, a interpretat atât de viu scena unei partide de sex cu una dintre iubitele sale, încât patul pe care erau cei doi, s-a rupt.

7. La realizarea proiectului a participat nu doar echipa de filmare de bază, dar și conducerea postului de televiziune. Atunci când Mason a intrat într-o comă și imaginar s-a dus în rai, eroul a fost întâmpinat de Dumnezeu – rolul căruia a fost interpretat de directorul de programe de peste zi a NBS, Brian Frost.

"Santa Barbara" – 30 de ani: fapte interesante despre serialul de cult

8. Zvonurile despre serial au vizat și Casa Albă. De exemplu, publicațiile americane erau pline de note precum că atunci când eroina Louis Sorel Augusta a orbit, Ronald Reagan i-a trimis personal actriței o scrisoare de condoleanțe.

9. Capul clanului C.C a fost jucat de 6 actori. Totodată, primul actor care l-a interpretat pe C.C. - Lloyd Bochner - a apărut doar în publicitatea de promovare a serialului.

10. Deși s-ar părea că locul serialului televizat ”Santa Barbara” este în cartea Recordurilor Guinness, acesta nu este cel mai de lungă durată din istoria TV. În lista telenovelelor prelungite, acesta ocupă abia locul 10. Pe scurt, în topul listei se poziționează serialul ”Guiding Light” (Lumina călăuzitoare), care include 18,262 de episoade.