Şcoala de Vară IT, lansată la Chişinău

Şcoala de Vară IT, lansată la Chişinău

-
//
03.08.2014

Timp de o lună, peste 130 de elevi şi studenţi moldoveni vor beneficia de instruire la Şcoala de Vară moldo-coreeană, în calitate de traineri fiind voluntarii din Coreea de Sud.

Şcoala de Vară IT, lansată la Chişinău

Cursurile vor avea loc la Centrul moldo-coreean din Informare şi Acces care activează sub egida Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor. Participanţii la proiect vor studia tehnologiile informaţiei şi cultura coreeană.

Potrivit directoarei Centrului de Informare şi Acces Anei Bradu, în ultimul timp, Coreea de Sud se bucură de interesul sporit al tinerilor.

"La cursurile IT participanţii vor studia limbajul HTML, Photoshop-ul, iar studenţii de la facultăţile de specialitate vor avea foarte multe lucrări practice. Alte grupe vor frecventa cursul de Cultură Coreeană", a precizat Ana Bradu.

Ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor Pavel Filip a menţionat că Republica Moldova colaborează strîns cu Coreea de Sud, care participă la elaborarea diverselor programe şi strategii pentru ţara noastră, cum ar fi „Moldova Digitală 2020”.

Proiectul este la a doua ediţie în ţara noastră, finanţat de Coreea de Sud, care este una dintre ţările lidere în domeniul tehnologiilor informaţionale.

Sursa: noi.md