mamaplus

Și-a băgat mama în comă: Un minor, documentat de oamenii legii

-
//
19.12.2023

Un adolescent în vârstă de 15 ani, originar din Râbnița, și-a lovit mama în urma unui conflict care s-ar fi iscat între ei. Drept urmare, femeia a căzut și s-a lovit puternic cu capul de podea. A doua zi mama s-a simțit și mai rău, iar băiatul a apelat urgența. Pe drum spre spital, aceasta a intrat în comă.

mamaplus

Potrivit presei din stânga Nistrului, ultima ce își amintește Victoria a fost cum cineva a ieșit dintr-un tufiș și a început să o lovească puternic, transmite Știri.md.

Totuși, s-a stabilit că această versiune femeia a spus-o oamenilor legii fie pentru a-și apăra fiul, fie pentru se apăra singură pe ea. S-a dovedit că femeia consuma adesea băuturi alcoolice. Anume din acest motiv între ea și fiul său a început un conflict în acea seară. 

„Ea mă lua de la grădiniță fiind în stare de ebrietate. Uneori, educatorii mă duceau acasă pentru că mama nu venea”, spune băiatul. 

Conflictul între femeie și fiul său s-a produs la data de 12 noiembrie. În acea zi, femeia se întorcea acasă de la masă de pomenire. Aceasta era în stare de ebrietate. Ea adus acasă o sticlă de vin și a început să bea în continuare. 

„Am văzut că mama ține în mână un pahar cu vin. Am văzut sticla, am luat-o și am vărsat vinul în chiuvetă. Ea a început să strige la mine. Dar eu i-am zis că ea nu are nevoie de asta, că deja este palidă pe față. Atunci ea a început să mă blesteme, să spună că mai bine făcea avort”, spune adolescentul. 

În urma acestor declarații, băiatul a ieșit din locuință. 

„Am ieșit până la un magazin. Când m-am întors, am văzut cum mama a luat o altă sticlă de vin și deja și-a pregătit paharul. Eu din nou i-am luat sticla și am vărsat vinul. Ea iar a început să strige la mine, să mă blesteme. Atunci eu am lovit-o și ea a căzut”, a declarat minorul. 

Femeia a căzut jos de mai multe ori, lovindu-se cu capul de podea. 

„A început să plângă. Eu tot am început să plâng, am vrut să-mi cer scuze pentru ceea ce am făcut”, spune acesta. 

Totuși, băiatul și mama sa au mers la culcare în diferite odăi în acea seară, fără a mai vorbi. În dimineața următoare, femeii i s-a făcut rău. 

„Când m-am trezit, am văzut că mamei îi este rău. I-am spus să chem ambulanța, dar ea a spus că nu trebuie. Totuși, după ceva timp, am văzut că mama nu se mai ridică, am crezut că moare. Atunci am chemat ambulanța”, spune băiatul. 

Femeia a ajuns la spital în stare inconștientă. Câteva zile, aceasta a fost în comă. Ea a fost operată cu succes și acum se reabilitează. 

Nu se cunoaște cu ce se va încheia această istorie. Băiatul ar putea fi tras la răspundere pentru cele întâmplate, conform legislației R. Moldova. Mama acestuia, însă, va răspunde pentru soarta stricată a fiului săi, pentru tot restul vieții sale.