mamaplus

Și-a terorizat soția chiar și pe patul de spital. Un bărbat, condamnat la 2 ani de detenție pentru violență în familie

-
//
26.06.2023

Un bărbat de 49 de ani, originar din raionul Rezina, a fost condamnat la închisoare pe un termen de 2 ani, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe o perioadă de probă de un an, pentru violență în familie. Sentința a fost pronunțată de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, urmărirea penală fiind condusă de procuratura municipiului Chișinău.

mamaplus

Procurorii i-au înaintat învinuirea pe faptul că în perioada ianuarie – mai 2014, inculpatul, știind despre starea șubredă de sănătate a soției, care suferea de hipertensiune arterială cu risc foarte înalt, a agresat-o verbal, a înjurat-o, a recurs la distrugerea unor obiecte, a amenințat-o telefonic chiar și în perioada când se afla în spital și o amenința să întocmească un testament asupra bunurilor comune, pentru a evita potențialele litigii civile cu rudele, în cazul unui eventual deces al acesteia.

 Ca rezultat, amenințările i-au agravat starea de sănătate și femeia a decedat.

Pe durata procesului, inculpatul a pledat nevinovat.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile de la data pronunțării sentinței motivate, la Curtea de Apel Chișinău. Procurorii precizează că vor contesta sentința din motivul pedepsei prea blânde aplicate inculpatului.