mamaplus

ȘOCANT: Un bebeluș a murit după ce părinții l-au zdruncinat puternic

-
//
21.10.2020

O fetiță de opt săptămâni a murit pentru că a fost zguduită puternic de părinții săi. Copilul a suferit leziuni cerebrale și 11 coaste rupte.

Părinții ei, Tiffany Tate, în vârstă de 22 de ani, și Michael Roe, în vârstă de 33 de ani, sunt judecați pentru crimă. Micuța Holly Roe a fost maltratată în locuința cuplului din Crowborough, East Sussex, Marea Britanie.

Jurații din Lewes Crown Court din Hove trebuie să stabilească acum care dintre părinți și-a ucis fiica, iar automat, celălalt va fi învinuit de complicitate, relatează The Sun.

În documentele prezentate în instanță, procurorii au arătat că micuța avea cel puțin 3 leziuni pe creier și 11 fracturi ale coastelor, iar paramedicii au găsit-o fără suflare, acasă.

Un martor a dezvăluit că tatăl Micuței, Michael, i-a povestit că partenerei sale îi venea să o lovească de perete pe micuță, într-o noapte, când avea o criză de plâns, iar mama s-a străduit în primele săptămâni de la naștere să se apropie de fetiță.

Ce este Sindromul copilului zgâlțâit?

Sindromul copilului zgâlțâit (shaken babay symdrome),reprezintă o alterare gravă a creierului, membrelor și coastelor, ca urmare a mișcării bruște sau zguduirea sugarului și coplilului mic.

Incidența acestui sindrom este de 1400 cazuri anual în lume până la 10.000 cazuri anual,iar mortalitatea este de 25-30%. Vârsta la care apare acest sindrom este cuprinsă între 6-12 luni, dar uneori poate să apară și la vârsta de 5-6 ani.

mamaplus