mamaplus

Strigătul disperat al unei mame: Soțul a dispărut cu fetița și actele

-
//
31.08.2023

O mamă din Soroca își caută cu disperare fetița de patru ani, după ce acum două săptămâni soțul său a luat-o până la magazin și nu s-a mai întors.

mamaplus

Potrivit femeii, în ziua dispariției, bărbatul și copila au fost văzuți de niște cunoscuți la Gara de Nord din Capitală, iar la moment ultimul afirmă că s-ar afla împreună cu fetița în Polonia și nu intenționează să revină, transmite Unimedia.info

„El m-a blocat pe rețele și nu pot lua legătura. Uneori mă sună singur și mă amenință, dar nu mă lasă să vorbesc cu fata. O aud cum plânge și strigă că vrea la mine”, a declarat cu disperare și lacrimi în ochi Veronica Țenti.

„De opt ani suntem împreună. Doi ani am trăit în Moldova, la mama mea. Era mereu violent, se îmbăta cu baieţii din sat, venea acasă și sărea la bătaie. După doi ani trăiţi în Moldova ne-am hotărât să plecăm la muncă peste hotare, în Portugalia. Acolo am locuit șase ani, timp în care mereu era violent, mă numea în tot felul. Chiar și când eram însărcinată cu Eva el mă bătea, pentru că, după spusele lui, eu eram vinovată mereu pentru tot ce se întâmplă la el.

În Portugalia, pe numele lui a fost deschis un dosar, după ce vecinii au sesizat Poliția auzind momentul în care el mă bătea. Atunci, când a auzit că vecinii au chemat Poliția a luat imediat fetița, desculță cum era acasă, și a fugit, apoi a revenit și a zis că a fost la plimbare cu ea.

Cu puțin timp în urmă, mama mea a fost trei luni la noi, în Polonia, în ospeție, să stea cu nepoata Eva. Eu lucram până târziu, el venea de la lucru, se îmbrăca și spunea mamei mele că se duce să mă aducă de la serviciu, dar în realitate pleca la baruri, discoteci și venea dimineaţa, beat, cu mașina lovită. Uneori, pleca la distracție chiar și atunci când eu mă întorceam de la lucru, după 23:00. 

După ce trei zile la rând m-a bătut, eu mi-am închiriat o cameră și am plecat de la el. Câteva zile a fost fata la el, după care nici nu-mi dădea voie să intru în apartament să-mi văd copilul. Eu veneam la ușa lui și el nu-mi deschidea, o auzeam pe Eva că plânge și spunea că vrea la mama. În tot acest timp, noaptea lăsa fata singură dormind în apartament și venea cu scandal la casa unde închiriam eu o cameră. Așa s-a repetat de nenumărate ori.

Am trăit o lună de zile la casa pe care am închiriat-o, apoi el m-a sunat singur și mi-a zis să mă întorc înapoi la el ca să plecăm în Moldova. Eu m-am întors și pe 6 august ne-am pornit în Moldova. Pe data de 9 am ajuns în țară, iar pe 13 august, duminică, el s-a trezit dimineața, a luat fata, a zis că pleacă la magazinul din sat și a dispărut cu tot cu copil și acte. După aceasta m-au contactat niște cunoscuți și mi-au zis că l-au văzut cu fetița la Gara de Nord, la Chișinău.

El m-a blocat pe rețele și nu pot lua legătura. Uneori mă sună singur și mă amenință, dar nu mă lasă să vorbesc cu fata. O aud cum plânge și strigă că vrea la mine. Duminică ziua m-a sunat, era foarte beat, că nici nu înțelegeam ce vorbea, copilul plângea, iar el striga la ea. Astăzi iarăși m-a deblocat și m-a sunat... Fetița plângea și îi spunea că vrea la mama, iar el a întrerupt convorbirea. El îmi spune că a scos fata din țară și ar fi acum în Europa cu ea. În Polonia, mai exact”, a declarat pentru UNIMEDIA mama copilei, Veronica Țenti.

Tânăra a menționat că a scris plângere la Poliție, dar de două săptămâni nu a primit niciun răspuns.

Oamenii legii nu au venit deocamdată cu un comentariu.

Totodată, Veronica Țenti a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook, prin care cere ajutorul oamenilor. În comentarii, soțul acesteia a postat o fotografie cu copila și a scris că se află în Europa.

Persoanele care cunosc informații despre locul aflării bărbatului și fetiței sunt îndemnate să anunțe oamenii legii sau să sune la numărul indicat.