mamaplus

Tânăra, rănită într-un accident produs în iulie la Căușeni, din nou pe picioare după 73 de zile la terapie intensivă

-
//
17.10.2023

Din nou pe picioare după 73 de zile petrecute la Terapie Intensivă. Tânăra de 24 de ani, rănită grav în urma unui accident rutier produs în luna iulie, în apropiere de localitatea Opaci, raionul Căușeni, s-a ridicat din pat. Starea pacientei este stabilă, spun medicii de la Urgență. Totuși, urmează să parcurgă un curs lung de reabilitare, scrie tv8.md.

mamaplus

Imaginile cu Valentina Borzin au fost publicate pe pagina de Facebook a Institutului de Medicină Urgentă, acolo unde tânăra a fost internată după accident.

După impact, tânăra s-a ales politraumatisme, inclusiv fracturi de coaste, contuzie pulmonară bilaterală, leziunea splinei și fractura bazinului. 

În cele 73 de zile petrecute pa patul de la Terapie Intensivă, alături de Valentina a fost soțul ei, Oleg, cu care a jucat nunta în primăvara acestui an. 

Bărbatul a scris un mesaj de mulțumire echipei medicale care a avut grijă ca Valentina să se pună din nou pe picioare. 

„Stimate domn doctor Sergiu Cobîlețchi! Vă scriu aceste cuvinte pline de recunoștință și stimă profundă pentru ceea ce ați făcut pentru soția mea, Valentina, și pentru întreaga noastră familie. Cu umilință, aducem mulțumiri din inimă pentru eforturile, dedicarea și profesionalismul pe care le-ați manifestat în aceste momente critice.

În calitate de șef al Departamentului Anestezie și Terapie Intensivă de la Institutul de Medicină Urgentă, ați fost farul de speranță în cele mai întunecate clipe ale vieții noastre. Cu pricepere și grijă, ați asigurat îngrijiri medicale de cea mai înaltă calitate pentru Valentina, aducând-o înapoi la viață.

Vă mulțumim, domnule doctor Cobîlețchi, pentru vocația dumneavoastră nobilă și pentru darul dumneavoastră de a salva vieți. Dumnezeu să vă întărească și să vă dăruiască puterea de a continua această muncă minunată. Plecăciuni și recunoștință vă adresează nu doar familia noastră, ci și părinții Valentinei, care întruchipează aceleași sentimente de recunoștință.

Nu în ultimul rând, țin să le mulțumesc întregii echipe de medici și asistente medicale din Terapie Intensivă pentru toată dăruirea și grija purtată față de Valentina. Din totalul celor 73 de zile cât a fost internată în secție, am petrecut 68 de zile alături de ea, și am simțit cu fiecare zi grija și căldura dumneavoastră. Cu recunoștință, mă închin în fața tuturor vouă pentru eforturile depuse în salvarea vieții Valentinei și pentru profesionalismul de neegalat. Cu sinceritate și profundă stimă, Oleg și Valentina Borzin”, este mesajul semnat. 

Potrivit Institutului de Medicină Urgentă, costul serviciilor medicale acordate pacientei, inclusiv al consumabilelor necesare procedurii de hemodiafiltrare veno-venoasă continuă, de peste 330 de mii de lei, este acoperit de Compania Națională de Asigurări în Medicină.

Accidentul în care a fost rănită Valentina a avut loc în după-amiaza de 23 iulie. Tânăra, care conducea un Mitsubishi, ar fi ieșit pe constrasens și din cauza vitezei excesive a pierdut controlul volanului și s-a lovit de un camion de marca DAF, care era condus de un bărbat de 65 de ani. După ce a ajuns în DAF, mașina a fost proiectată într-un alt autovehicul de marca Mercedes, condus de un bărbat de 37 de ani. Cazul este investigat de oamenii legii.