mamaplus

Târguri cu produse autohtone în weekend. Unde se vor desfășura

-
//
06.10.2023

În weekendul acesta, 7-8 octombrie în mai multe sectoare din Chișinău vor avea loc mai multe târguri cu produse autohtone.

mamaplus

Cu scopul de a sprijini producătorii locali și de a oferi locuitorilor capitalei acces la produse agricole de sezon în cele două zile vor fi desfășurate diverse iarmaroace și târguri cu mărfuri autohtone, transmite Știri.md.

În sectorul Buiucani, pe teritoriul adiacent edificiului „Kentford”, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 202, pe 7 octombrie va avea loc târgul „EcoLocal”, cu produse alimentare și nealimentare autohtone, organizat de Asociația Consumatorilor și Producătorilor Eco și Artizanali.

Pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 103, în adiacentul Cinematografului „Patria Loteanu”, pe 7-8 octombrie va fi Târgul meșterilor populari și producătorilor autohtoni, organizat în colaborare cu SRL „Boldescu&Co”, iar pe 8 octombrie, în Grădina Publică  „Ștefan cel Mare și Sfânt” – „Iarmar-Eco”, în colaborare cu ONG EcoVisio.

În sectorul Botanica se va desfășura târgul produselor agricole autohtone, zilnic pe adresele: bd. Traian, 22, șos. Muncești, 170, șos. Muncești, 598 și str. Sarmizegetusa, colț cu str. Butucului.

În sectorul Centru va avea loc Târgul producătorilor autohtoni cu fructe și legume zilnic, până pe 31.10.2023, pe str. Ismail, 94, colț cu str. D. Cantemir.

În sectorul Râșcani va fi un Târg cu fructe, legume și produse apicole pe bd. Moscova, 21, vizavi de str. M. Basarab, 6 și str. Calea Orheiului 109/2, până pe 21.10.2023.

De asemenea, pe str. Andrei Doga, 35, str. Iazului, 1, str. Ceucari, 8, str. Albișoara, 80/5 se preconizează târguri cu fructe și legume, până pe 14.10.2023.

Iarmaroacele sunt menite să asigure consolidarea relațiilor dintre producătorii și consumatori și să promoveze mărfurile autohtone.