Topul celor mai bine plătiţi angajaţi din Moldova

Topul celor mai bine plătiţi angajaţi din Moldova

-
//
24.06.2014

Cîştigul salarial mediu în luna aprilie a acestui an a crescut cu 7 la sută, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, constituind 4009 lei.

Topul celor mai bine plătiţi angajaţi din Moldova

Datele Biroului Naţional de Statistică arată că în sfera bugetară cîştigul salarial mediu a constituit în luna aprilie curent 3457,5 lei, pe cînd în sectorul economic, cîştigul a fost de 4236,1 lei.

Cele mai mari salarii le-au avut în perioada menţionată angajaţii din domeniul tehnologiilor informaţionale şi comunicaţiilor – de circa 9400 de lei. Salarii medii de circa 7800 de lei le-au avut în aprilie angajaţii care activează în domeniul finanţelor şi al asigurărilor. Şi persoanele care activează în domeniul producţiei de energie electrică şi termică au avut cîştiguri salariale de circa 7500 de lei.

Salarii de circa 5000 de lei au avut în perioada de referinţă angajaţii din domeniul administraţiei publice şi cei implicaţi în activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice.

Biroul Naţional de Statistică notează că datele prezentate nu se referă la partea stîngă a Nistrului şi municipiul Bender.

Sursa: noi.md