mamaplus

Un băiat de 13 ani și-a înjunghiat mortal mama în fața surorii nou-născute, iar apoi a făcut poze și i le-a trimis unui prieten

-
//
01.11.2023

Un băiat de 13 ani care și-a înjunghiat mortal mama în fața surorii sale nou-născute a fost acuzat de crimă și va fi judecat într-o instanță pentru adulți. După ce și-a omorât mama, băiatul din Florida, SUA, a făcut forografii și i le-a trimis unui prieten ca să-i arate ce a făcut.

mamaplus

Derek Rosa este acuzat că a atacat-o pe mama lui, Irina Garcia, în vârstă de 39 de ani, în timp ce aceasta dormea în casa lor din Hialeah, Florida. Rosa a fost cel care a sunat la poliție, în seara de 12 octombrie, în jurul orei 23:30 și a spus ce a făcut, transmite Digi24.ro cu referire la NBC Miami și Sky News.

Polițiștii au găsit-o pe Irina Garcia moartă în dormitorul ei, lângă un pătuț în care se afla un copil de 14 zile care nu suferise nicio rană.

Într-un apel șocant făcut public de către serviciile de urgență, băiatul este auzit cerând operatoarei de la 911 să trimită poliția acasă la el, dar nu a știut să spună exact adresa.

Întrebat fiind dacă mama lui respiră, el a răspuns: „Doamnă, e moartă. E sânge pe toată podeaua”.

Băiatul a mai spus că sora lui nou-născută dormea în pătuțul ei. A fost întrebat dacă i-a făcut rău, iar Derek a spus: „Nu am atins-o. Nu am vrut să o rănesc pe sora mea”.

Rosa a mai spus că a vrut să se sinucidă și a încărcat una dintre armele tatălui său, dar nu a putut să o facă.

La un moment dat, pe parcursul convorbirii, Derek îi spune operatoarei: „Domnișoară, am făcut poze și i-am spus ce s-a întâmplat prietenului meu. E rău?”. După ce a precizat că nu știe exact numele acestui prieten, pentru că este o persoană cu care juca jocuri online, Rosa a adăugat: „Nu mi-am șters pozele din telefon, i le-am trimis și lui, i-am spus că îmi pare rău și mi-am luat rămas bun de la el”.

Operatoarea l-a întrebat de ce și-a ucis mama, dar răspunsul lui a fost scos din înregistrarea dată publicității.

Polițiștii au spus că bebelușul este sora vitregă a băiatului criminal și că soțul mamei este tatăl vitreg al agresorului, acesta fiind plecat de acasă în seara respectivă.

Într-o declarație înaintată către tribunal, tatăl lui Derek Rosa a spus că fiul lui este un elev respectuos și „un copil bun, foarte iubit de prietenii săi”.

Rosa riscă să fie închis pe viață dacă va fi condamnat. Curtea Supremă a SUA a decis că pedeapsa cu moartea este neconstituțională în cazul minorilor minori. El a fost arestat preventiv și se află într-un centru de detenție pentru minori.