mamaplus

Un băiat de cinci ani și-a înjunghiat mortal fratele geamăn

-
//
21.11.2023

Un caz cutremurător a avut loc în SUA. Un băiat de 5 ani din California care și-a înjunghiat mortal fratele geamăn săptămâna trecută, nu va fi acuzat de crimă, au anunțat autoritățile, citate de The Guardian.

mamaplus

Cei doi copii se luptau în joacă atunci când unul din ei a luat un cuțit mic de bucătărie și și-a înjunghiat fratele, potrivit biroului șerifului din comitatul Santa Cruz. Băiatul rănit a murit la spital, transmite stirileprotv.ro.

„Suntem triști pentru familia acestor doi copii și le respectăm durerea”, a scris joi pe Facebook biroul șerifului, adăugând că autoritățile nu intenționează să formuleze acuzații penale pentru decesul copilului de 5 ani.

„Legea din California spune că vârsta, intenția criminală și discernământul sunt factori necesari pentru a acuza un copil pentru o crimă. În baza anchetei am stabilit că în acest caz nu există niciun indiciu de neglijență sau activitate criminală a vreunei alte părți”, a mai precizat biroul șerifului.

Cazul evidențiază că statele din SUA au politici diferite în cee ace privește vârsta minimă de răspundere penală, ținând cont de cunoștințele privind ilegalitatea și intenția criminală. În California, copiii care nu au împlinit vârsta 14 ani nu pot fi puși sub acuzare pentru fapte penale, cu excepția cazurilor în care „în momentul comiterii faptei cunoșteau nelegalitatea”, conform codului penal al statului.