mamaplus

Un bebeluș de 9 luni s-a înecat în cadă într-un apartament din Chișinău

-
//
13.07.2022

Un bebeluș a murit în drum spre spital, după ce s-ar fi înecat cu apă, în timp ce ar fi făcut baie împreună cu mama sa în cadă. Tragedia a avut loc în după-amiaza zilei de ieri, 12 Iulie, într-un apartament de pe strada Nicolae Titulescu, din sectorul Botanica al capitalei.

Preliminar se cunoaște că, membrii unui echipaj BPRO, care au intervenit pentru a aplana un conflict în curtea unor blocuri de locuințe, au auzit o tânără care striga de la geam după ajutor. Aceasta s-a dovedit a fi în vârstă de 28 de ani și le-ar fi spus polițiștilor că fetița sa de 9 luni s-a înecat în cadă.

Oamenii legii au solicitat imediat intervenția unei ambulanțe, dar și a grupului operativ de la IP Botanica.

Solicitată telefonic, Natalia Stati, ofițerul de presă al Poliției Capitalei, a declarat că femeia avea un comportament neadecvat. Ea a comunicat că, în timp ce făcea baie împreună cu micuța, ultima ar fi înghițit apă și a început a tuși, iar ulterior și-ar fi pierdut respirația.

Medicii veniți la fața locului i-au acordat primul ajutor medical și au transportat femeia și micuța la spital, însă din nefericire copilul a murit în ambulanță. Cadavrul a fost examinat de către medicul-legist, însă pe suprafața acestuia nu au fost depistate semne de moarte violentă.

Oamenii legii au inițiat o anchetă în acest caz pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs tragedia.