mamaplus

Un copil a murit după ce s-a declanșat airbagul mașinii

-
//
19.06.2023

Un copil de patru ani, care se afla pe scaunul din față al unui autoturism, a murit după ce airbagului s-a declanșat în urma unui accident.

mamaplus

Accidentul s-a produs duminică, la ora 21.00, chiar în centrul orașului Murgeni din România, transmite Adevărul.ro.

Un tânăr în vârstă de 23 de ani, aflat în autoturism împreună cu fiul său în vârstă de patru ani, a încercat să depășească un autoturism care circula în față.

În momentul în care a intrat în depășire, șoferul din fața sa se angajase deja în schimbarea direcției de mers, spre stânga. Cele două autoturisme s-au tamponat.

În urma impactului, airbagurile s-au declanșat și au lovit violent copilul de patru ani care se afla pe scaunul din dreapta și care nu purta centura de siguranță.

Tatăl l-a transportat pe băiețel la spitalul aflat în imediata apropiere, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru salvarea sa, declarând decesul.

„Conducătorii autovehiculelor implicate au fost testați alcoolscopic, rezultatele fiind negative. În continuare sunt efectuate cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier, fiind deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”, a precizat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

"Punctul de Lucru Murgeni din cadrul Detaşamentului de pompieri Bârlad a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, echipată cu modul pentru descarcerare şi un echipaj specializat, pentru asigurarea măsurilor PSI în urma producerii unui accident rutier în oraşul Murgeni. În accident au fost implicate două autoturisme în care se aflau patru persoane, între care un copil în vârstă de patru ani.

La sosirea echipajului de intervenţie au fost găsite cele două autoturisme şi două dintre persoanele implicate în accident. Până la sosirea echipajului de pompieri, copilul a fost transportat la spital, de către una dintre persoanele implicate în accident. Din nefericire, medicii au declarat decesul băiatului. Celelalte persoane au fost evaluate, dar nu au necesitat îngrijiri", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.