mamaplus

Un copil a sunat la salvare după ce mama s-a prăbușit în casă. Operatorii l-au amenințat cu poliția

-
//
28.09.2023

Un copil de cinci ani a sunat la 911 după ce și-a văzut mama prăbușindu-se, dar în loc să trimită ajutor, operatorii au amenințat că vor trimite poliția și i-au spus copilului că „va avea probleme”.

mamaplus

Un băiețel de cinci ani a sunat de două ori la 911 încercând să o ajute pe mama muribundă - dar i s-a spus să nu le mai facă glume. De asemenea, operatorii l-au amenințat că va avea probleme. 

A sunat la salvare dar nu a fost luat în serios

Într-o seară tragică de februarie, cu puțin înainte de ora 18.00, Robert Turner, în vârstă de cinci ani, și-a văzut mama prăbușindu-se în dormitorul ei. Copilul, care tocmai începuse școala primară, a sunat în mod responsabil la 911. În loc să trimită ajutor, operatorul l-a spus pe Robert și l-a amenințat că va trimite poliția să-l mustre, potrivit Mirror.

Copilul traumatizat a fost apoi forțat să vadă cum mama sa Sherrill Turner, în vârstă de 46 de ani, a murit din cauza unei afecțiuni cardiace, înainte de a încerca să cheme încă o dată o ambulanță. Din nou, operatorii au crezut că apelul lui a fost o farsă.

„Mama mea a leșinat”, a spus băiatul în primul său apel la serviciile de urgență, la 5:59 p.m. Operatorul de la celălalt capăt al firului era Sharon Nichols, care a cerut să vorbească cu tatăl său. Copilul de cinci ani a auzit greșit întrebarea și, crezând că Nichols cere să vorbească cu mama lui, a răspuns „Nu va vorbi”.

Robert a sunat la 911 când mama sa s-a prăbușit pe podea, iar dispecerul nu a reușit să ia apelul în serios și nu a trimis personal de urgență decât câteva ore mai târziu.

Operatorul de 43 de ani l-a certat apoi remarcabil pe Robert, amenințându-l că va trimite poliția la casă, înainte de a încheia apelul. „Bine, bine, voi trimite poliția la tine acasă și voi afla ce se întâmplă cu tine”, a spus ea.

Polițiștii nu au ajuns la ușa familiei

Aparent blufând, nici polițiștii, nici serviciile de urgență nu au răspuns la fața locului.

Robert și-a petrecut apoi următoarele trei ore urmărindu-și mama inconștientă deteriorându-se. În mod tragic, Sherrill murise deja din cauza unor complicații de la o inimă mărită, când copilul a cerut din nou ajutor.

La ora 21.02, Terri Sutton a răspuns apelului său, cerând din nou să vorbească cu mama lui, înainte nu numai să-l spună din nou, dar să trimită de fapt un ofițer de poliție să-l pedepsească pe băiat pentru ceea ce ea bănuia că este o glumă.

„Ok, bine, știi ce, atunci o să vorbească cu poliția, bine?” a spus Sutton, potrivit CBS News. „Va vorbi cu poliția pentru că îi trimit acolo. Nu-mi pasă, nu ar trebui să te joci la telefon. Acum pune-o la telefon înainte să trimit poliția acolo să bată la ușă și vei avea probleme.”

Poliția a sosit în cele din urmă la ora 21.40 și l-a găsit pe Robert, în vârstă de cinci ani, stând tragic lângă mama sa, care era moartă pe podea. Robert a fost apoi plasat în custodia rudelor.

Familia lui Sherrill a intentat un proces pentru moarte din culpă pentru un milion de dolari, angajând avocatul de familie Geoffrey Fieger pentru a se confrunta cu Sharon Nichols, Terri Sutton și orașul Detroit însuși. Fieger a susținut că moartea lui Sherrill a fost rezultatul neglijenței și a câștigat.

„Credem cu tărie că mama lui ar fi supraviețuit dacă ajutorul ar fi venit în acele câteva minute critice”, a spus Fieger.

„Învățăm copiii noștri în fața unei situații de urgență să sune pentru ajutor și să sune la 911. Dar când copiii sună și cer ajutor, sunt ignorați și amenințați”, a adăugat el.