mamaplus

Un cuplu a fost condamnat pentru că au ucis cu bestialitate propriul copil

-
//
16.06.2023

O mamă și partenerul său care și-au ucis fiul în vârstă de nouă ani au fost condamnați la închisoare.

mamaplus

Alfie Steele a murit în februarie 2021 în casa sa din Anglia după ce a fost ținut sub apă rece drept pedeapsă, transmite protv.ro.

Raportul medicilor legiști a arătat faptul că minorul a suferit lovituri multiple la nivelul corpului.

Dirk Howel a fost condamnat pentru uciderea lui Alfie iar mama sa, Carla Scott, a fost condamnată pentru ucidere din culpă.

Curtea din Crown l-a condamnat pe iubitul ei la închisoare pe viață, cu un minimum de executat de 32 de ani, în timp ce mama copilului a primit 27 de ani, cu un minimum de executat de 17 ani.

Judecătorul care s-a ocupat de acest caz a declarat că suferința pe care i-au provocat-o lui Alfie ar putea fi descrisă drept una sadică.

Jurații au avut nevoie de 10 ore și 13 minute pentru a-i condamna pentru crimă, iar Scott a fost condamnată și pentru cruzime față de copii, acuzație pe care Howell o recunoscuse deja.

"Pedeapsă sinistră"

În timpul procesului de șase săptămâni, jurații au auzit cum Alfie și-a petrecut ultimele zile din viață, fiind abuzat fizic de către cei doi, inclusiv fiind forțat să stea afară și scufundat cu capul în apă rece.

Juraților li s-a spus că cei doi, pe 18 februarie 2021, au încercat să ascundă crima, întârziind să sune la 999 (serviciul de urgență din Marea Britanie, echivalentul a 112) după ce Alfie a fost fie înecat, fie asfixiat și a intrat în stop cardiac.

Scott, în vârstă de 35 de ani, a susținut că Alfie a adormit în timp ce se bucura de o baie caldă, dar numeroasele sale răni și temperatura scăzută a corpului au indicat că era mort de ceva timp.

Procurorii au declarat că este posibil ca Alfie să fi fost băgat din nou în baie pentru a trece crima drept înec accidental.

În timpul procesului, s-a aflat că un vecin sunase la poliție cu șase luni înainte de moartea lui Alfie, avertizând că părinții "îi făceau ceva rău copilului lor în baie".

Persoana care a sunat a spus că se auzea ca și cum Alfie "era lovit și ținut sub apă sau ceva de genul ăsta" și că "se zbătea foarte mult".

Acesta a fost unul dintre numeroasele apeluri efectuate către autorități de către vecinii îngrijorați de bunăstarea băiatului.

Alții au spus că l-au văzut pe Alfie fiind forțat să "stea ca o statuie" în fața casei sale și l-au filmat strigând "lăsați-mă să intru".